Forrás: manyakotic from Getty Images
Sárgarépa-alma muffin
A sárgarépás-almás muffinok receptjét néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges, mégis ízletes alternatívát kerestem az édességekre. Azóta az egyik kedvencemmé vált - tökéletes reggelire, egészséges nassolnivalónak vagy akár desszertnek is.
Hozzávalók
- 2 db alma
- 2 db Sárgarépa
- 2 db Tojás
- 60 g méz
- 120 ml Olívaolaj
- 250 g Teljes kiőrlésű liszt
- 2 Tea teáskanál sütőpor
- 2 Tea Teáskanál fahéj
- csipetnyi só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Reszeljük finomra az almát és a sárgarépát. Itt az én javaslatom: miután lereszeltük az almát, azt ajánlom, hogy hagyjuk egy szűrőben, hogy a felesleges víz lecsöpögjön.
Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a mézet és az olívaolajat.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, és keverjük jól össze.
Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az almát. A keveréknek sűrűnek kell lennie, de nem túl sűrűnek - ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet vagy tejet.
Ossza az előkészített keveréket a muffinformákba, és süsse a sütőben körülbelül 20 percig, vagy amíg a muffinok megbarnulnak, és a tészta szilárdan tartja magát.