HIRDETŐ

Forrás: manyakotic from Getty Images

Sárgarépa-alma muffin

A sárgarépás-almás muffinok receptjét néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges, mégis ízletes alternatívát kerestem az édességekre. Azóta az egyik kedvencemmé vált - tökéletes reggelire, egészséges nassolnivalónak vagy akár desszertnek is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 db alma Hozzáadott
  • 2 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 60 g méz Hozzáadott
  • 120 ml Olívaolaj Hozzáadott
  • 250 g Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 Tea teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 2 Tea Teáskanál fahéj Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Reszeljük finomra az almát és a sárgarépát. Itt az én javaslatom: miután lereszeltük az almát, azt ajánlom, hogy hagyjuk egy szűrőben, hogy a felesleges víz lecsöpögjön.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a tojásokat, a mézet és az olívaolajat.

4. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, és keverjük jól össze.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az almát. A keveréknek sűrűnek kell lennie, de nem túl sűrűnek - ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet vagy tejet.

6. Lépés

Ossza az előkészített keveréket a muffinformákba, és süsse a sütőben körülbelül 20 percig, vagy amíg a muffinok megbarnulnak, és a tészta szilárdan tartja magát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új