HIRDETŐ

Forrás: photosimysia from Getty Images

Sárgarépa torta tejföllel

Finom sárgarépatorta receptje tejföllel. A tejföl ízletes savanyú kontrasztot ad ennek a hagyományos süteménynek, amely tökéletesen kiegészíti a sárgarépa édességét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 db Sárgarépa Hozzáadott
  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 250 g Cukor Hozzáadott
  • 1 bal sütőpor Hozzáadott
  • 12 kanalak Sók Hozzáadott
  • 200 ml Olajok Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 1 kanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 200 ml Tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Először is készítsük elő a formát a süteményhez. Kenjük ki, és szórjuk meg liszttel.

2. Lépés

Ezután keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban.

3. Lépés

Egy másik tálban keverje össze az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot, végül fokozatosan adja hozzá a reszelt sárgarépát.

4. Lépés

Most adjuk a száraz keveréket a sárgarépával együtt a tálba, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejfölt. Ha azt szeretnénk, hogy a sütemény igazán sima legyen, ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl.

5. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb. 50-60 percig.

6. Lépés

Végül hagyja kihűlni a süteményt, mielőtt kiveszi a formából. Ez azért fontos, mert ha túl hamar kivesszük, széteshet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új