Forrás: photosimysia from Getty Images
Sárgarépa torta tejföllel
Finom sárgarépatorta receptje tejföllel. A tejföl ízletes savanyú kontrasztot ad ennek a hagyományos süteménynek, amely tökéletesen kiegészíti a sárgarépa édességét.
Hozzávalók
- 2 db Sárgarépa
- 300 g liszt
- 250 g Cukor
- 1 bal sütőpor
- 1⁄2 kanalak Sók
- 200 ml Olajok
- 4 db Tojás
- 1 kanál vanília kivonat
- 200 ml Tejföl
Eljárás
Először is készítsük elő a formát a süteményhez. Kenjük ki, és szórjuk meg liszttel.
Ezután keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy tálban.
Egy másik tálban keverje össze az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot, végül fokozatosan adja hozzá a reszelt sárgarépát.
Most adjuk a száraz keveréket a sárgarépával együtt a tálba, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejfölt. Ha azt szeretnénk, hogy a sütemény igazán sima legyen, ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsse kb. 50-60 percig.
Végül hagyja kihűlni a süteményt, mielőtt kiveszi a formából. Ez azért fontos, mert ha túl hamar kivesszük, széteshet.