HIRDETŐ
Sárgarépa torta túrós krémmel

Sárgarépa torta túrós krémmel

Sárgarépa-narancs desszert túrós krémmel

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

KORPUS kerek forma 15 cm

  • 75 g Durván reszelt répa Hozzáadott
  • 80 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 90 g kristálycukor Hozzáadott
  • Tönkölybúza teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 112 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 80 ml Narancslé Hozzáadott
  • 1 EK Narancshéj Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott

KRÉM SAJT

  • 125 g Finom túró Hozzáadott
  • 100 g Ricotta Hozzáadott
  • sima liszt speciális Hozzáadott
  • 2 PL porcukor Hozzáadott
  • 50 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 25 ml Narancslé Hozzáadott
  • Egy kis Narancshéj Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott

CSOKOLÁDÉ RÉTEG

  • 150 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 50 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

TÉSZTA: Először felverjük a vajat a cukorral, majd a tojással.

2. Lépés

Majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül spatulával keverjük hozzá a répát és a narancslevet.

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Dense tésztát kapunk, amit két egyenlő részre osztunk (nálam összesen 520g jött ki, azaz 260g).

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
4. Lépés

1 felét a tésztából egy kivajazott formába tesszük, simítjuk kanállal, a másik felét pedig úgy helyezzük a sütőpapírra, hogy rajta megjelöljük a formát, hogy ugyanazt a méretű lapot hozzunk létre, amely a krém tetejére kerül (inkább kicsit nagyobb, mint kisebb). Mindkét tésztát sütjük. 180°C / kb. 15 perc

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
5. Lépés

TEJSZÍNES KRÉM: Mindent összekeverünk, a kész krémet elősütött tésztába öntjük a formában. A másik sült tésztát a krémre borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt. Betesszük a sütőbe. 140°C/60 perc. A sütés után hagyjuk a tortát még egy óráig a kikapcsolt, bezárt sütőben, majd hagyjuk kihűlni a részben nyitott sütőben. A kihűlt tortára csokoládé réteget önthetünk és pár órára betesszük a hűtőbe. Legjobb az éjszakára. A tortát ideálisan hűtőben kell tárolni, hogy lágy maradjon.

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
6. Lépés

CSOKI RÉTEG: A forró tejszínt a csokira öntjük, hagyjuk elolvadni. A kész réteget a tortára öntjük, és egész éjjel a hűtőben hagyjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új