Sárgarépa torta túrós krémmel
Sárgarépa-narancs desszert túrós krémmel
Hozzávalók
KORPUS kerek forma 15 cm
- 75 g Durván reszelt répa
- 80 g lágyított vaj
- 90 g kristálycukor
- Tönkölybúza teljes kiőrlésű liszt
- 11⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- 80 ml Narancslé
- 1 EK Narancshéj
- 1 db tojás
KRÉM SAJT
- 125 g Finom túró
- 100 g Ricotta
- sima liszt speciális
- 2 PL porcukor
- 50 g fehér csokoládé
- 25 ml Narancslé
- Egy kis Narancshéj
- 1 darab tojás
CSOKOLÁDÉ RÉTEG
- 150 g fehér csokoládé
- 50 ml tejszín
Eljárás
TÉSZTA: Először felverjük a vajat a cukorral, majd a tojással.
Majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül spatulával keverjük hozzá a répát és a narancslevet.
Dense tésztát kapunk, amit két egyenlő részre osztunk (nálam összesen 520g jött ki, azaz 260g).
1 felét a tésztából egy kivajazott formába tesszük, simítjuk kanállal, a másik felét pedig úgy helyezzük a sütőpapírra, hogy rajta megjelöljük a formát, hogy ugyanazt a méretű lapot hozzunk létre, amely a krém tetejére kerül (inkább kicsit nagyobb, mint kisebb). Mindkét tésztát sütjük. 180°C / kb. 15 perc
TEJSZÍNES KRÉM: Mindent összekeverünk, a kész krémet elősütött tésztába öntjük a formában. A másik sült tésztát a krémre borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt. Betesszük a sütőbe. 140°C/60 perc. A sütés után hagyjuk a tortát még egy óráig a kikapcsolt, bezárt sütőben, majd hagyjuk kihűlni a részben nyitott sütőben. A kihűlt tortára csokoládé réteget önthetünk és pár órára betesszük a hűtőbe. Legjobb az éjszakára. A tortát ideálisan hűtőben kell tárolni, hogy lágy maradjon.
CSOKI RÉTEG: A forró tejszínt a csokira öntjük, hagyjuk elolvadni. A kész réteget a tortára öntjük, és egész éjjel a hűtőben hagyjuk.