HIRDETŐ
Sárgarépa torta túrós krémmel

Sárgarépa torta túrós krémmel

Sárgarépa-narancs desszert túrós krémmel

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

KORPUS kerek forma 15 cm

  • 75 g Durván reszelt répa Hozzáadott
  • 80 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 90 g kristálycukor Hozzáadott
  • Tönkölybúza teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 112 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 80 ml Narancslé Hozzáadott
  • 1 EK Narancshéj Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott

KRÉM SAJT

  • 125 g Finom túró Hozzáadott
  • 100 g Ricotta Hozzáadott
  • sima liszt speciális Hozzáadott
  • 2 PL porcukor Hozzáadott
  • 50 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 25 ml Narancslé Hozzáadott
  • Egy kis Narancshéj Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott

CSOKOLÁDÉ RÉTEG

  • 150 g fehér csokoládé Hozzáadott
  • 50 ml tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

TÉSZTA: Először felverjük a vajat a cukorral, majd a tojással.

2. Lépés

Majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, végül spatulával keverjük hozzá a répát és a narancslevet.

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Dense tésztát kapunk, amit két egyenlő részre osztunk (nálam összesen 520g jött ki, azaz 260g).

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
4. Lépés

1 felét a tésztából egy kivajazott formába tesszük, simítjuk kanállal, a másik felét pedig úgy helyezzük a sütőpapírra, hogy rajta megjelöljük a formát, hogy ugyanazt a méretű lapot hozzunk létre, amely a krém tetejére kerül (inkább kicsit nagyobb, mint kisebb). Mindkét tésztát sütjük. 180°C / kb. 15 perc

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
5. Lépés

TEJSZÍNES KRÉM: Mindent összekeverünk, a kész krémet elősütött tésztába öntjük a formában. A másik sült tésztát a krémre borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt. Betesszük a sütőbe. 140°C/60 perc. A sütés után hagyjuk a tortát még egy óráig a kikapcsolt, bezárt sütőben, majd hagyjuk kihűlni a részben nyitott sütőben. A kihűlt tortára csokoládé réteget önthetünk és pár órára betesszük a hűtőbe. Legjobb az éjszakára. A tortát ideálisan hűtőben kell tárolni, hogy lágy maradjon.

Sárgarépa torta túrós krémmel - előkészítő lépés 1
6. Lépés

CSOKI RÉTEG: A forró tejszínt a csokira öntjük, hagyjuk elolvadni. A kész réteget a tortára öntjük, és egész éjjel a hűtőben hagyjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek