HIRDETŐ

Forrás: blende40 via Adobe Stock

Sárgarépa zöldség recept csak 5 hozzávaló

Ez a sárgarépa és zöldség recept nálunk a család kedvence, és már többször elkészítettem. Kétségtelenül finom és tápláló étel, amely tele van a friss sárgarépa ízével és csípős fűszerekkel. A sárgarépa édessége a petrezselyem ízével kombinálva minden alkalommal hihetetlenül ízletes élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg dögevő Hozzáadott
  • 1 vágja hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A sárgarépa zöldség elkészítéséhez először alaposan mossuk meg a sárgarépát, és hámozzuk meg. A felesleges pazarlás elkerülése érdekében javaslom, hogy zöldséghámozót használjunk. Ezután vágja a sárgarépát szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy mit szeretne.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, a finomra vágott fokhagyma mindig több ízt ad ki.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk enyhén aranybarnára. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy megégjen.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, és keverjük jól össze az egészet. Fedjük le a serpenyőt, és közepes lángon főzzük a sárgarépát, amíg megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a sárgarépa ne égjen meg.

5. Lépés

Körülbelül 15-20 perc múlva a sárgarépának elég puhának kell lennie. Ha nem, hagyjuk még néhány percig főni.

6. Lépés

Végül sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemzöldséget adunk a sárgarépás zöldséghez. Keverjük jól össze, és főzzük még 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

7. Lépés

Ezt a zöldségételt gyakran készítem húsételek mellé köretként, vagy egyszerűen friss kenyérrel tálalom. Könnyű elkészíteni, és mindig nagy sikert arat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új