Forrás: blende40 via Adobe Stock
Sárgarépa zöldség recept csak 5 hozzávaló
Ez a sárgarépa és zöldség recept nálunk a család kedvence, és már többször elkészítettem. Kétségtelenül finom és tápláló étel, amely tele van a friss sárgarépa ízével és csípős fűszerekkel. A sárgarépa édessége a petrezselyem ízével kombinálva minden alkalommal hihetetlenül ízletes élményt nyújt.
Hozzávalók
- 1 kg dögevő
- 1 vágja hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Eljárás
A sárgarépa zöldség elkészítéséhez először alaposan mossuk meg a sárgarépát, és hámozzuk meg. A felesleges pazarlás elkerülése érdekében javaslom, hogy zöldséghámozót használjunk. Ezután vágja a sárgarépát szeletekre vagy kockákra, attól függően, hogy mit szeretne.
Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, a finomra vágott fokhagyma mindig több ízt ad ki.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk enyhén aranybarnára. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy megégjen.
Most adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, és keverjük jól össze az egészet. Fedjük le a serpenyőt, és közepes lángon főzzük a sárgarépát, amíg megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy a sárgarépa ne égjen meg.
Körülbelül 15-20 perc múlva a sárgarépának elég puhának kell lennie. Ha nem, hagyjuk még néhány percig főni.
Végül sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemzöldséget adunk a sárgarépás zöldséghez. Keverjük jól össze, és főzzük még 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezt a zöldségételt gyakran készítem húsételek mellé köretként, vagy egyszerűen friss kenyérrel tálalom. Könnyű elkészíteni, és mindig nagy sikert arat.