HIRDETŐ
Forrás: FB: Magyaros Ízőrzők
Savanyú káposzta ágyon sült tarja
A savanyú káposzta és a sült hús ízkombinációja igazi magyar klasszikus.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg savanyú káposzta
- 70 dkg tarja vagy karaj
- 2 nagy fej hagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 150 ml víz
- 2 Slice szalonna
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A húst sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
2. Lépés
A savanyú káposztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rátesszük a hagymát, és megszórjuk pirospaprikával.
3. Lépés
Fektesse rá a húst, és fedje le vízzel.
4. Lépés
Fedjük le fóliával, és 200°C-on süssük kb. 1,5 órán át, vagy amíg a hús megpuhul.
5. Lépés
Ezután vegyük le a fóliát, és süssük még 30 percig.