HIRDETŐ

Forrás: peredniankina from Getty Images

Savanyú káposzta saláta

A savanyú káposztasaláta a hagyományos lengyel konyha egyik alapanyaga. Magam is sokszor elkészítettem már ezt az egyszerű, de rendkívül ízletes ételt. Tökéletesen illik húshoz vagy sült burgonyához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 pcs nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Növényi olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Kanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük a savanyú káposzta alapos lecsöpögtetésével. Tapasztalatom szerint a káposzta túlzott áztatása vízzel csökkentheti az ízének intenzitását, és ezt szeretnénk elkerülni.

2. Lépés

Ezután reszelje le a sárgarépát durva lyukú rostán. Egy egyszerű, de fontos tipp: a sárgarépa hozzáadása édességet és színt ad a salátának.

3. Lépés

Hámozza meg és vágja finomra a hagymát.

4. Lépés

Kapcsoljon fel egy serpenyőt a lángra, adja hozzá a növényi olajat, és melegítse fel, amíg felforrósodik. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára. A magas hőfok az elején segít, hogy a hagyma gyorsan színt kapjon.

5. Lépés

Adjuk hozzá a savanyú káposztát, a reszelt sárgarépát, a sót, a borsot, a cukrot és a köményt. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, és 5-7 percig sütjük. A sütésnél óvatosságot javaslok, nehogy a káposzta megégjen az alján.

6. Lépés

A kész salátát tegyük át egy tányérra. Hidegen és melegen is tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új