HIRDETŐ

Forrás: peredniankina from Getty Images

Savanyú káposzta saláta

A savanyú káposztasaláta a hagyományos lengyel konyha egyik alapanyaga. Magam is sokszor elkészítettem már ezt az egyszerű, de rendkívül ízletes ételt. Tökéletesen illik húshoz vagy sült burgonyához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 pcs nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 pcs nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Növényi olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Kanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Kömény Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük a savanyú káposzta alapos lecsöpögtetésével. Tapasztalatom szerint a káposzta túlzott áztatása vízzel csökkentheti az ízének intenzitását, és ezt szeretnénk elkerülni.

2. Lépés

Ezután reszelje le a sárgarépát durva lyukú rostán. Egy egyszerű, de fontos tipp: a sárgarépa hozzáadása édességet és színt ad a salátának.

3. Lépés

Hámozza meg és vágja finomra a hagymát.

4. Lépés

Kapcsoljon fel egy serpenyőt a lángra, adja hozzá a növényi olajat, és melegítse fel, amíg felforrósodik. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk aranybarnára. A magas hőfok az elején segít, hogy a hagyma gyorsan színt kapjon.

5. Lépés

Adjuk hozzá a savanyú káposztát, a reszelt sárgarépát, a sót, a borsot, a cukrot és a köményt. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk, és 5-7 percig sütjük. A sütésnél óvatosságot javaslok, nehogy a káposzta megégjen az alján.

6. Lépés

A kész salátát tegyük át egy tányérra. Hidegen és melegen is tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek