HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/iQ5Y8e967aBtPjnoIT6k/40c40c794730457d78d6ec571981a2.jpeg)
Forrás: Pixabay: ivabalk
Savanyú káposztás lepes
Ez a recept egy autentikus magyar étel, amely a hideg téli napokon melegít minket. Kezdő és tapasztalt szakácsok számára is kiváló.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Leves
- 1 ks hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g Sertéscsont
- 1 ks répa
- 1 ks petrezselyemgyökér
- 1 Fej savanyú káposzta
- 1 l víz
Fűszerkészlet
- 1 teáskanál köménymag
- 2 teáskanál szemes bors
- 1 bokor babérlevél
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
A csontot egy nagy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Lépés
Hozzáadjuk a répát és a petrezselyemgyökeret, majd ezeket is pár percig sütjük.
4. Lépés
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a vizet és a fűszereket, és felforraljuk.
5. Lépés
Miután a leves felforrt, kisebb lángon főzzük kb. 1 órán át.
6. Lépés
A leves elkészült. Tálalható.