HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Savanyú káposztás lepes

Ez a recept egy autentikus magyar étel, amely a hideg téli napokon melegít minket. Kezdő és tapasztalt szakácsok számára is kiváló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves

  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 g Sertéscsont Hozzáadott
  • 1 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott

Fűszerkészlet

  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 2 teáskanál szemes bors Hozzáadott
  • 1 bokor babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

A csontot egy nagy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a répát és a petrezselyemgyökeret, majd ezeket is pár percig sütjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a vizet és a fűszereket, és felforraljuk.

5. Lépés

Miután a leves felforrt, kisebb lángon főzzük kb. 1 órán át.

6. Lépés

A leves elkészült. Tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek