HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Savanyú káposztás lepes

Ez a recept egy autentikus magyar étel, amely a hideg téli napokon melegít minket. Kezdő és tapasztalt szakácsok számára is kiváló.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Leves

  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 400 g Sertéscsont Hozzáadott
  • 1 ks répa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott

Fűszerkészlet

  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 2 teáskanál szemes bors Hozzáadott
  • 1 bokor babérlevél Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

2. Lépés

A csontot egy nagy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Hozzáadjuk a répát és a petrezselyemgyökeret, majd ezeket is pár percig sütjük.

4. Lépés

Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a vizet és a fűszereket, és felforraljuk.

5. Lépés

Miután a leves felforrt, kisebb lángon főzzük kb. 1 órán át.

6. Lépés

A leves elkészült. Tálalható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új