Forrás: canva
Savanyú vetrece
A Savanyú vetrece egy klasszikus kelet-európai étel, ráadásul kevesen tudják, de a magyar konyha is büszkélkedhet hasonlóval. Egyszerűen elkészíthető és nagyon tápláló. Főzze a levest alacsony lángon, hogy az zöldségek és a hús íze harmonikus legyen.
Hozzávalók
- 500 g sertéshús (csont nélkül)
- 2 nagy sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb burgonya
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 l víz
Eljárás
A sertéshúst mossuk meg, majd kockázzuk fel.
A zöldségeket is mossuk meg és vágjuk fel a saját ízlésünk szerint.
Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat, majd dobva hozzá a hagymát és pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst és sütjük együtt a hagymával, amíg a hús kifehéredik.
Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a zöldségeket és a vizet. Főzzük lassú tűzön, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.