HIRDETŐ

Forrás: canva

Savanyú vetrece

A Savanyú vetrece egy klasszikus kelet-európai étel, ráadásul kevesen tudják, de a magyar konyha is büszkélkedhet hasonlóval. Egyszerűen elkészíthető és nagyon tápláló. Főzze a levest alacsony lángon, hogy az zöldségek és a hús íze harmonikus legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (csont nélkül) Hozzáadott
  • 2 nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kisebb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst mossuk meg, majd kockázzuk fel.

2. Lépés

A zöldségeket is mossuk meg és vágjuk fel a saját ízlésünk szerint.

3. Lépés

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat, majd dobva hozzá a hagymát és pirítsuk meg.

4. Lépés

Adjuk hozzá a húst és sütjük együtt a hagymával, amíg a hús kifehéredik.

5. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a zöldségeket és a vizet. Főzzük lassú tűzön, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

7. Lépés

Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek