HIRDETŐ

Forrás: canva

Savanyú vetrece

A Savanyú vetrece egy klasszikus kelet-európai étel, ráadásul kevesen tudják, de a magyar konyha is büszkélkedhet hasonlóval. Egyszerűen elkészíthető és nagyon tápláló. Főzze a levest alacsony lángon, hogy az zöldségek és a hús íze harmonikus legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús (csont nélkül) Hozzáadott
  • 2 nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 1 fehérrépa Hozzáadott
  • 1 kisebb fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 nagyobb burgonya Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A sertéshúst mossuk meg, majd kockázzuk fel.

2. Lépés

A zöldségeket is mossuk meg és vágjuk fel a saját ízlésünk szerint.

3. Lépés

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olajat, majd dobva hozzá a hagymát és pirítsuk meg.

4. Lépés

Adjuk hozzá a húst és sütjük együtt a hagymával, amíg a hús kifehéredik.

5. Lépés

Adjuk hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a zöldségeket és a vizet. Főzzük lassú tűzön, míg a hús és a zöldségek megpuhulnak.

7. Lépés

Tálaljuk forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új