Selymes padlizsánkrém
A padlizsánkrém egy könnyű és ízletes előétel vagy szendvicskrém, mely egy hagyományos magyar recept alapján készül.
Hozzávalók
- közepes méretű padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál tahini szezámkrém
- fél citrom leve
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Először mossuk meg alaposan a padlizsánokat, majd vágjuk le a szár végét.
Helyezzük a padlizsánokat egy gőzölőkosárba, és pároluk 20 percig, amíg a húsuk puhává válik.
Miután kész párolás, hagyjuk a padlizsánokat kicsit hűlni, majd hántsuk le a héjukat és vágjuk őket darabokra.
Tegyük egy turmixgépbe a padlizsán darabokat, adjuk hozzá a fokhagymát, olívaolajat, tahinit, citromlevet, sót és borsot.
ÍDaráljuk össze a hozzávalókat addig, amíg egy krémes állagú masszát nem kapunk.
Tálalás előtt hagyjuk a padlizsánkrémet hűlni a hűtőben legalább 1 órán át.
Tegyük a krémet egy tálba, szórjuk meg friss petrezselyemmel és pirítóssal vagy friss zöldségekkel tálaljuk.