HIRDETŐ

Selymes padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy könnyű és ízletes előétel vagy szendvicskrém, mely egy hagyományos magyar recept alapján készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • közepes méretű padlizsán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál tahini szezámkrém Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg alaposan a padlizsánokat, majd vágjuk le a szár végét.

2. Lépés

Helyezzük a padlizsánokat egy gőzölőkosárba, és pároluk 20 percig, amíg a húsuk puhává válik.

3. Lépés

Miután kész párolás, hagyjuk a padlizsánokat kicsit hűlni, majd hántsuk le a héjukat és vágjuk őket darabokra.

4. Lépés

Tegyük egy turmixgépbe a padlizsán darabokat, adjuk hozzá a fokhagymát, olívaolajat, tahinit, citromlevet, sót és borsot.

5. Lépés

ÍDaráljuk össze a hozzávalókat addig, amíg egy krémes állagú masszát nem kapunk.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a padlizsánkrémet hűlni a hűtőben legalább 1 órán át.

7. Lépés

Tegyük a krémet egy tálba, szórjuk meg friss petrezselyemmel és pirítóssal vagy friss zöldségekkel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek