HIRDETŐ

Selymes padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy könnyű és ízletes előétel vagy szendvicskrém, mely egy hagyományos magyar recept alapján készül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • közepes méretű padlizsán Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál tahini szezámkrém Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg alaposan a padlizsánokat, majd vágjuk le a szár végét.

2. Lépés

Helyezzük a padlizsánokat egy gőzölőkosárba, és pároluk 20 percig, amíg a húsuk puhává válik.

3. Lépés

Miután kész párolás, hagyjuk a padlizsánokat kicsit hűlni, majd hántsuk le a héjukat és vágjuk őket darabokra.

4. Lépés

Tegyük egy turmixgépbe a padlizsán darabokat, adjuk hozzá a fokhagymát, olívaolajat, tahinit, citromlevet, sót és borsot.

5. Lépés

ÍDaráljuk össze a hozzávalókat addig, amíg egy krémes állagú masszát nem kapunk.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a padlizsánkrémet hűlni a hűtőben legalább 1 órán át.

7. Lépés

Tegyük a krémet egy tálba, szórjuk meg friss petrezselyemmel és pirítóssal vagy friss zöldségekkel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új