HIRDETŐ
Forrás: Andreas Steidlinger from Getty Images
Sertés szűzpecsenye sajtmártással
A sajtmártásos sertésbélszín az egyik kedvenc ételem. A hús és a sajt íze tökéletesen kiegészíti egymást.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g Sertés szűzpecsenye
- 2 kanalak Olívaolaj
- Só, őrölt fekete bors ízlés szerint
- 150 g sajt
- 200 ml Tejszínhab
- 1 kanál Vaj
- fokhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A sertésbélszínt szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
2. Lépés
Melegítsünk fel egy serpenyőt, és adjunk hozzá olívaolajat. Süssük a szeleteket mindkét oldalukon kb. 3 percig. Ezután vegyük ki őket egy tányérra.
3. Lépés
Ugyanebben a serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá a zúzott fokhagymát, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
4. Lépés
Adja hozzá a kockára vágott sajtot és a tejszínt.
5. Lépés
A mártást addig főzzük, amíg a sajt teljesen elolvad.
6. Lépés
Tálaljuk a sertésbélszínt sajtmártással és a kedvenc ételünkkel.