HIRDETŐ
Forrás: mapik27 from Getty Images
Sertésborda torma mártásban
A finom, lédús sertésborda, melyet pikáns torma alapú mártással tálalnak, egy olyan étel, amely méltán nevezhető klasszikus ebédnek. Ideális a vasárnapi családi ebédekhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Sertésborda
- 1 kg Sertésborda
- 3 szemüveg víz
- 1 teáskanál só
Torma szósz
- 1⁄2 szemüveg torma
- 1 üveg 18%-os tejszín
- 2 kanalak liszt
- 1 üveg húsleves
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Kezdje a sertéskaraj előkészítésével. Tegye egy fazékba, öntse le vízzel, sózza meg. Főzze kis lángon körülbelül 2 órán keresztül.
2. Lépés
Közben készítsd el a szószt. Egy serpenyőben, vajon, pirítsd arany színűre a lisztet. Adj hozzá tormát és alaplevet. Kevergesd, amíg besűrűsödik.
3. Lépés
Adj hozzá tejszínt a szószhoz, keverd óvatosan, amíg a szósz sima nem lesz. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
4. Lépés
Amikor a sertésszelet kész, vedd ki a fazékból és szeleteld fel. Öntözd le szósszal és tálald.