HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť.

Sertéshús fokhagymán

Párolt sertéshús fokhagymás zöldségekkel, ebédre vagy vacsorára alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g sertéshús Hozzáadott
  • 6 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab zöldpaprika Hozzáadott
  • 50 ml Olajok Hozzáadott
  • Só és őrölt fekete bors Hozzáadott
  • őrölt paprika a fűszerezéshez Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sertéshúst vágja kisebb kockákra. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben a zöldségeket apróra vágjuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Lefedve pároljuk néhány percig, hogy a hagyma megpuhuljon. Adjuk hozzá az egész fokhagymagerezdeket, és pároljuk még néhány percig.

3. Lépés

Adja hozzá a húst a serpenyőbe. Fontos, hogy a húst egy-két percig hagyjuk pihenni az egyik oldalán, mielőtt belekeverjük, hogy a hús szép aranyszínű legyen. Ezután rendszeresen keverje meg, hogy a sertéshús minden oldalán egyenletesen megbarnuljon.

4. Lépés

Amikor a sertéshús minden oldalról megpirult, hozzáadjuk a többi zöldséget (sárgarépát és paprikát). Keverjük össze a keveréket, és adjunk hozzá egy kevés vizet, sót és borsot.

5. Lépés

Közepes lángon, fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. A lényeg, hogy alacsonyabb hőmérsékleten pároljuk, hogy a hús megpuhuljon, de ne száradjon ki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új