Forrás: FB: Varenie je radosť.
Sertéshús fokhagymán
Párolt sertéshús fokhagymás zöldségekkel, ebédre vagy vacsorára alkalmas.
Hozzávalók
- 800 g sertéshús
- 6 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 darab The Onion
- 3 darab Sárgarépa
- 1 darab zöldpaprika
- 50 ml Olajok
- Só és őrölt fekete bors
- őrölt paprika a fűszerezéshez
- víz
Eljárás
A sertéshúst vágja kisebb kockákra. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben a zöldségeket apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Lefedve pároljuk néhány percig, hogy a hagyma megpuhuljon. Adjuk hozzá az egész fokhagymagerezdeket, és pároljuk még néhány percig.
Adja hozzá a húst a serpenyőbe. Fontos, hogy a húst egy-két percig hagyjuk pihenni az egyik oldalán, mielőtt belekeverjük, hogy a hús szép aranyszínű legyen. Ezután rendszeresen keverje meg, hogy a sertéshús minden oldalán egyenletesen megbarnuljon.
Amikor a sertéshús minden oldalról megpirult, hozzáadjuk a többi zöldséget (sárgarépát és paprikát). Keverjük össze a keveréket, és adjunk hozzá egy kevés vizet, sót és borsot.
Közepes lángon, fedő alatt pároljuk kb. 1 órán át. A lényeg, hogy alacsonyabb hőmérsékleten pároljuk, hogy a hús megpuhuljon, de ne száradjon ki.