Forrás: FB: Jedlo je krásne
Sertéshús knédlivel
Recept a saját sertéshúsunkhoz tejszínes mártással és knédlivel.
Hozzávalók
Hús és zöldség
- 600 g sertéshús
- 2 db sárgarépa
- 1 db The Onion
- Rizs
Mártás
- 200 ml főzőtejszín
- 1 tk önserkentő liszt
Gombóc
- 500 g félig durva liszt
- 3 db Tojás
- 270 ml víz
- 1 TK kristálycukor
- 1 TK Só
- 2 TK olaj
- 20 g élesztő
Eljárás
Vágja a húst kisebb darabokra, és pirítsa meg olajban. Adja hozzá a felvágott sárgarépa, zeller, és hagyma. Ezután öntse fel vízzel és párolja.
A tejszínt és a lisztet összekeveri szószá. A lisztet serpenyőben pirítja, hozzáadja a tejszínt és folyamatos keverés közben főzi, amíg be nem sűrűsödik.
Párolja a húst zöldséggel, öntözze tejszínszósszal és párolja még egy kicsit.
Gombóc - egy tálban keverjük össze a meleg vizet cukorral, sóval, olajjal, élesztővel, tojással és liszttel.
Összekeverjük a tésztát, amit hagyunk kelni meleg helyen, letakarva egy konyharuhával.
Ezután a tésztát 2 részre osztjuk, és gombócot formázunk belőlük.
Hagyjuk még egy kicsit erjedni és gőzöljük 20 percig.