HIRDETŐ

Forrás: FB: Jedlo je krásne

Sertéshús knédlivel

Recept a saját sertéshúsunkhoz tejszínes mártással és knédlivel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús és zöldség

  • 600 g sertéshús Hozzáadott
  • 2 db sárgarépa Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • Rizs Hozzáadott

Mártás

  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 tk önserkentő liszt Hozzáadott

Gombóc

  • 500 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 3 db Tojás Hozzáadott
  • 270 ml víz Hozzáadott
  • 1 TK kristálycukor Hozzáadott
  • 1 TK Hozzáadott
  • 2 TK olaj Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágja a húst kisebb darabokra, és pirítsa meg olajban. Adja hozzá a felvágott sárgarépa, zeller, és hagyma. Ezután öntse fel vízzel és párolja.

2. Lépés

A tejszínt és a lisztet összekeveri szószá. A lisztet serpenyőben pirítja, hozzáadja a tejszínt és folyamatos keverés közben főzi, amíg be nem sűrűsödik.

3. Lépés

Párolja a húst zöldséggel, öntözze tejszínszósszal és párolja még egy kicsit.

4. Lépés

Gombóc - egy tálban keverjük össze a meleg vizet cukorral, sóval, olajjal, élesztővel, tojással és liszttel.

5. Lépés

Összekeverjük a tésztát, amit hagyunk kelni meleg helyen, letakarva egy konyharuhával.

6. Lépés

Ezután a tésztát 2 részre osztjuk, és gombócot formázunk belőlük.

7. Lépés

Hagyjuk még egy kicsit erjedni és gőzöljük 20 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új