Forrás: MartinFredy from Getty Images
Sertéskaraj pácolási recept
Egy finom, mégis aromás pác, amely különleges ízt kölcsönöz majd a sertéskarajodnak. Tökéletes a grillezéshez és a sütőben történő sütéshez egyaránt. Ennek az eljárásnak köszönhetően a hús rendkívül szaftos és az íze szétolvad a szádban.
Hozzávalók
- 4 fogak fokhagyma
- 1 teáskanál Eszkozok
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 kanalak Olaj
- 1 teáskanál édes paprika
- 1 teáskanál éles paprika
- 1 kanál méz
- 1 üveg Sörök
Eljárás
Kezdjük az ízesítő előkészítésével. Ehhez a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és átnyomjuk a fokhagymaprésen egy tálba.
Hozzáadjuk a sót, borsot, édes és csípős paprikát. Mindent alaposan összekeverünk.
Ezután a tálba adjuk hozzá a mézet és az olajat. Ismét alaposan keverjük össze mindent.
Végül a pácunkhoz hozzáadjuk a sört. Alaposan összekeverjük.
A sertéstarját átrakjuk a pác tálba és alaposan megforgatjuk minden oldalán. Ezután letakarjuk a tálkat és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de legjobb az egész éjszakára.
A tarja ilyen kezelés után kész a sütéshez vagy grillhez. Jó étvágyat!