HIRDETŐ

Forrás: Bartosz Luczak from Getty Images

Sertésmáj gombaszószban

A hagyományos lengyel konyha sok finomsággal szolgál, köztük az ízletes, zamatos sertésmájjal gombaszószban. Ez az aromás, ízletes fogás ideális családi ebédhez, baráti találkozókhoz vagy romantikus kettesben töltött vacsorához.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szűzpecsenye

  • 600 g sertésszűz Hozzáadott
  • 1 pcs vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 fogak fokhagyma Hozzáadott
  • 3 kanalak olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipetnyi Hozzáadott
  • 1 csipetnyi bors Hozzáadott

Gombás szósz

  • 200 g Friss gombák (legjobban rókagombák vagy szőlők) Hozzáadott
  • 200 ml 18% -os tejszín Hozzáadott
  • 1 csipetnyi Hozzáadott
  • 1 csipetnyi bors Hozzáadott
  • 1 csipetnyi szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Vágja vékony szeletekre a sertés medált. Aprítsa fel apróra a hagymát és a fokhagymát. Melegítsen fel olívaolajat a serpenyőben, adjon hozzá hagymát és fokhagymát, pirítsa, amíg átlátszóvá válnak. Adjuk hozzá a felvágott húst, ízesítsük sóval és borssal, pirítsuk közepes lángon, amíg a hús jól lepirul.

2. Lépés

Tisztítsa meg a gombákat, vágja őket szeletekre. Egy másik serpenyőben melegítsen fel egy kis olívaolajat, adjon hozzá gombákat, süssön addig, amíg levet engednek. Ezután adjon hozzá tejszínt, ízesítse sóval, borssal és szerecsendióval, főzze kis lángon körülbelül 10 percig.

3. Lépés

A kész sertésszeleteket tegye tányérra, öntse le gombás szósszal. A tálalást forrón ajánljuk, lehetőleg krumplival és salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új