Forrás: Bartosz Luczak from Getty Images
Sertésmáj gombaszószban
A hagyományos lengyel konyha sok finomsággal szolgál, köztük az ízletes, zamatos sertésmájjal gombaszószban. Ez az aromás, ízletes fogás ideális családi ebédhez, baráti találkozókhoz vagy romantikus kettesben töltött vacsorához.
Hozzávalók
Szűzpecsenye
- 600 g sertésszűz
- 1 pcs vöröshagyma
- 2 fogak fokhagyma
- 3 kanalak olívaolaj
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi bors
Gombás szósz
- 200 g Friss gombák (legjobban rókagombák vagy szőlők)
- 200 ml 18% -os tejszín
- 1 csipetnyi só
- 1 csipetnyi bors
- 1 csipetnyi szerecsendió
Eljárás
Vágja vékony szeletekre a sertés medált. Aprítsa fel apróra a hagymát és a fokhagymát. Melegítsen fel olívaolajat a serpenyőben, adjon hozzá hagymát és fokhagymát, pirítsa, amíg átlátszóvá válnak. Adjuk hozzá a felvágott húst, ízesítsük sóval és borssal, pirítsuk közepes lángon, amíg a hús jól lepirul.
Tisztítsa meg a gombákat, vágja őket szeletekre. Egy másik serpenyőben melegítsen fel egy kis olívaolajat, adjon hozzá gombákat, süssön addig, amíg levet engednek. Ezután adjon hozzá tejszínt, ízesítse sóval, borssal és szerecsendióval, főzze kis lángon körülbelül 10 percig.
A kész sertésszeleteket tegye tányérra, öntse le gombás szósszal. A tálalást forrón ajánljuk, lehetőleg krumplival és salátával.