Forrás: FB: Varenie je radosť
Sertéstekercs savanyú káposztával
Ízletes sertéscsíkok, amelyek savanyú káposztával vannak töltve, remek választás minden húst és káposzta rajongónak.
Hozzávalók
Hús és töltelék
- 500 g Sertéshús (szeletek)
- 500 g savanyú káposzta
- 1 db nagy hagyma
- 2 db Fokhagymagerezdek
- 100 g bacon
Mártás
- 500 ml víz
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 EK önserkentő liszt
Eljárás
A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, megsózzuk, fűszerezzük és minden szeletet lisztbe forgatunk.
Pirítjuk a szalonnára vágott hagymát és fokhagymát a serpenyőben, hozzáadjuk a savanyú káposztát és kissé pároljuk.
A húst tesszük előkészített káposzta keverékre, és szorosan feltekerjük a tekercseket. Kötözzük őket.
Aztekercseket minden oldalon megpirítjuk a serpenyőben.
A göngyölegeket a tepsibe helyezzük, leöntjük vízzel, hozzáadjuk a vizet, betesszük egy 180 ° C-ra előmelegített sütőbe és 30 percig sütjük.
Besűrítjük a mártást és hozzáadjuk a őrölt paprikát. Ezután a mártást a tekercseken keresztül öntjük és további 20 percig sütjük.
A kész tekercseket krumplival szolgáljuk fel.