HIRDETŐ

Sertéstokány Budapest módra

10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg sertéstarja Hozzáadott
  • 40 dkg gomba Hozzáadott
  • 40 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 30 dkg csirkemáj Hozzáadott
  • 112 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • olaj só bors majoranna kömény Hozzáadott
  • 12 dl víz Hozzáadott
  • 1 dl tejföl Hozzáadott
  • 5 ks csemege uborka Hozzáadott
  • pirospaprika keményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A tarjaszeleteket egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához, és fehéredésig pirítom, kb. 5-6 percig.

2. Lépés

A gombát megpucolom és negyedelem, a májat szintén feldarabolom. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is.

3. Lépés

Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.

4. Lépés

A májat kevés olajon egy külön edényben sütöm meg. Amikor a hús és a többi megpuhul, fűszerezem pirospaprikával, belekeverem a megsült májat.

5. Lépés

Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem, és további 7-8 percet forralom lassú tűznél. Ha hígabb maradt a szaftja, egy kevés keményítőt hintek rá, elkeverem és besűrítem. Petrezselymes burgonyával tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új