Sertéstokány Budapest módra
10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.
Hozzávalók
- 50 dkg sertéstarja
- 40 dkg gomba
- 40 dkg zöldborsó
- 30 dkg csirkemáj
- 11⁄2 Fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ks paradicsom
- olaj só bors majoranna kömény
- 1⁄2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 5 ks csemege uborka
- pirospaprika keményítő
Eljárás
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztom. A tarjaszeleteket egészen vékony csíkokra vágom, majd hozzáadom a hagymához, és fehéredésig pirítom, kb. 5-6 percig.
A gombát megpucolom és negyedelem, a májat szintén feldarabolom. Az apróra vágott paradicsomot hozzáadom a húshoz, majd egymás után a gombát és a zöldborsót is.
Sózom, fűszerezem borssal, köménnyel és bőven majoránnával. Lefedem, hagyom párolódni, ha kevés leve lenne, pici vizet adok hozzá.
A májat kevés olajon egy külön edényben sütöm meg. Amikor a hús és a többi megpuhul, fűszerezem pirospaprikával, belekeverem a megsült májat.
Hozzáadom a szeletelt uborkát a tejfölt, lefedem, és további 7-8 percet forralom lassú tűznél. Ha hígabb maradt a szaftja, egy kevés keményítőt hintek rá, elkeverem és besűrítem. Petrezselymes burgonyával tálalom.