Forrás: Youtube
Sonkakrémes rántott palacsinta
Mennyei finomság, akár maradék palacsintából és húsból.
Hozzávalók
Palacsinta
- 16 dkg finomliszt
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 ks tojás
- 70 ml víz
- 3 dl tej
- 1⁄2 ek napraforgóolaj sütéshez
- 3 dl napraforgóolaj
Sonkakrém
- 25 dkg sonka
- 1 ek vaj
- 1 ks vöröshagyma
- 3 ek tejföl
- 50 g edami sajt
- 1 tk Mustár
- só bors
Panír
- 10 dkg finomliszt
- 2 ks tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
Eljárás
A palacsintához a hozzávalóit egy tálba kimérjük, és csomómentesre keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet vagy folyadékot.
A palacsintasütő tepsit olajjal kikenjük, és a palacsintákat egyesével kisütjük.
A sonkakrémhez a felszeletelt sonkát, a kevés vajon megdinsztelt hagymát, a lereszelt sajtot, a tejfölt és a mustárt robotgépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
A panírhoz pedig a palacsintákat megkenjük a sonkakrémmel. Kétoldalt visszahajtjuk egy-egy ujjnyi széles sávban, majd rá merőlegesen feltekerjük.
A palacsintatekercseket liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, vigyázva, hogy mindenhol befedje.
Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük őket.