HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Sonkakrémes rántott palacsinta

Mennyei finomság, akár maradék palacsintából és húsból.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Palacsinta

  • 16 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 70 ml víz Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 12 ek napraforgóolaj sütéshez Hozzáadott
  • 3 dl napraforgóolaj Hozzáadott

Sonkakrém

  • 25 dkg sonka Hozzáadott
  • 1 ek vaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 ek tejföl Hozzáadott
  • 50 g edami sajt Hozzáadott
  • 1 tk Mustár Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott

Panír

  • 10 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A palacsintához a hozzávalóit egy tálba kimérjük, és csomómentesre keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet vagy folyadékot.

2. Lépés

A palacsintasütő tepsit olajjal kikenjük, és a palacsintákat egyesével kisütjük.

3. Lépés

A sonkakrémhez a felszeletelt sonkát, a kevés vajon megdinsztelt hagymát, a lereszelt sajtot, a tejfölt és a mustárt robotgépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Lépés

A panírhoz pedig a palacsintákat megkenjük a sonkakrémmel. Kétoldalt visszahajtjuk egy-egy ujjnyi széles sávban, majd rá merőlegesen feltekerjük.

5. Lépés

A palacsintatekercseket liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben bepanírozzuk, vigyázva, hogy mindenhol befedje.

6. Lépés

Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új