Forrás: FB: Retro sütik és ételek
Sós gofri
A sós gofri egy egyszerű és nagyszerű változata a hagyományos édes gofrinak. Ebben a receptben javasoljuk, hogy friss zöldségekkel, sajttal vagy húsos feltétekkel tálald, de a gofri a lehetőségek széles skáláját kínálja, így tetszőlegesen módosíthatod a feltéteket.
Hozzávalók
Gofri tészta
- 250 Gram búzaliszt
- 3 adag tojás
- 21⁄2 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Feltét
- 100 Gram sonka
- 100 Gram sajt
- 1 adag friss paradicsom
Eljárás
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban.
Verj fel három tojást egy másik tálba, majd add hozzá a tejet és a sütőporos lisztet is.
Keverd jól össze az alapanyagokat, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kanalazz bele a tésztából. Süsd aranybarnára a gofrit, figyelve, hogy ne égjen meg.
Amíg a gofri sül, előkészítheted a feltéteket. Szeleteld fel a sonkát és a sajtot, majd vágd fel a paradicsomot is.
Amikor kész a gofri, rakd a sonkára, a sajtra és a vágott paradicsomra, majd tálald forrón.