HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Sós gofri

A sós gofri egy egyszerű és nagyszerű változata a hagyományos édes gofrinak. Ebben a receptben javasoljuk, hogy friss zöldségekkel, sajttal vagy húsos feltétekkel tálald, de a gofri a lehetőségek széles skáláját kínálja, így tetszőlegesen módosíthatod a feltéteket.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Gofri tészta

  • 250 Gram búzaliszt Hozzáadott
  • 3 adag tojás Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott

Feltét

  • 100 Gram sonka Hozzáadott
  • 100 Gram sajt Hozzáadott
  • 1 adag friss paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban.

2. Lépés

Verj fel három tojást egy másik tálba, majd add hozzá a tejet és a sütőporos lisztet is.

3. Lépés

Keverd jól össze az alapanyagokat, hogy csomómentes, sima tésztát kapj.

4. Lépés

Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kanalazz bele a tésztából. Süsd aranybarnára a gofrit, figyelve, hogy ne égjen meg.

5. Lépés

Amíg a gofri sül, előkészítheted a feltéteket. Szeleteld fel a sonkát és a sajtot, majd vágd fel a paradicsomot is.

6. Lépés

Amikor kész a gofri, rakd a sonkára, a sajtra és a vágott paradicsomra, majd tálald forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új