Forrás: Natkinzu for iStockPhotos
Sós leveles tészta karácsonyfa
Ezt a leveles tészta karácsonyfa receptet minden évben elkészítem karácsonykor. Örömteli módja a dekoráció és az ételek kombinálásának, és garantáltan ellopja a showt. A sós croissant íze a fűszerekkel és a ropogós leveles tésztával kombinálva ellenállhatatlanná teszi. Higgye el, ha egyszer megkóstolja, újra és újra el akarja majd készíteni.
Hozzávalók
- 2 Csomagok leveles tészta
- 2 Teáskanál Vegyes olasz fűszerek
- 1 tojás
- 3 Evőkanál reszelt parmezán
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A sós leveles tésztából készült karácsonyfa sütéséhez először is melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ez az ideális hőmérsékleti tartomány ahhoz, hogy a leveles tészta felpúposodjon és ropogósra süljön.
Tekerjünk ki egy darab leveles tésztát, és formázzunk belőle karácsonyfát. Ha nehezen tudod megformázni, használhatsz sablonokat, amelyeket az interneten találsz.
Szórjuk egyenletesen a tésztára az olasz fűszereket, sót és borsot. Javaslom, hogy a kezünkkel egyenletesen oszlassuk el a fűszereket.
Helyezze rá a második tésztadarabot, és enyhén nyomja le. Ezután vágjuk a tésztát a fenyőfa alakja körül, és távolítsuk el a felesleget.
Egy éles késsel vágjunk kb. 2 cm széles csíkokat a fenyőfa két oldalára, hogy az ágakat ábrázolják. Ügyeljünk arra, hogy a középen lévő \stem\ darabot érintetlenül hagyjuk. Ezután csavarjuk össze az ágakat, hogy csavart formát kapjanak.
Verjük fel a tojást, és kenjük meg vele a tésztát. Ettől lesz szép fényes a karácsonyfa sütés után.
Végül szórjuk meg a tésztát a reszelt parmezánnal.
Süssük a karácsonyfát az előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül és megpuffad. A sütés utolsó néhány percében gyakran ellenőrizd, hogy ne égjen meg.
Ez a pikáns leveles tészta karácsonyfa csodálatos módja az ünnepi étkezés kezdetének vagy befejezésének. Remélem, önöknek is annyira ízlik, mint nekem!