Forrás: Pixabay: webvilla
Sós muffin recept
Pompás fogás, amelyet szívesen tálalok vendégeimnek is a különlegesebb alkalmakon, ezt a könnyű és egyben ízletes sós muffint.
Hozzávalók
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g vaj
- 4 ks tojás
- 1 dl tej
- 1 Csomag sütőpor
- 100 g reszelt sajt
- 1 mokka kanál só
- ízlés szerint friss fűszernövények (bazsalikom, oregano rozmaring)
Eljárás
Mérjük ki és készítsük elő a hozzávalókat. Fontos, hogy használjunk jó minőségű, friss alapanyagokat, mivel ezek nagymértékben befolyásolják a végeredményt.
Az előkészített hozzávalókból a tojásokat keverjük össze a tejjel egy nagy tálban.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd kézi habverővel keverjük simára. Itt érdemes nyugalommal dolgozni és alaposan elkeverni, hogy a muffinok belseje ne legyen csomós.
A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tésztához.
Reszeljük le a sajtot, és keverjük el a tésztában, valamint a kiválasztott friss fűszernövényeket is.
A muffin sütőformát kenjük ki vajjal, és adagoljuk bele a tésztát. Fontos, hogy ne tömjük tele az előre kikent formákat, mert a tészta még fog kelni a sütés során.
Előmelegített sütőben, középső polcon, 180 fokon, légkeveréses üzemmódban süssük 20-25 percig.