HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: webvilla

Sós muffin recept

Pompás fogás, amelyet szívesen tálalok vendégeimnek is a különlegesebb alkalmakon, ezt a könnyű és egyben ízletes sós muffint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 dl tej Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 100 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 mokka kanál Hozzáadott
  • ízlés szerint friss fűszernövények (bazsalikom, oregano rozmaring) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Mérjük ki és készítsük elő a hozzávalókat. Fontos, hogy használjunk jó minőségű, friss alapanyagokat, mivel ezek nagymértékben befolyásolják a végeredményt.

2. Lépés

Az előkészített hozzávalókból a tojásokat keverjük össze a tejjel egy nagy tálban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót, majd kézi habverővel keverjük simára. Itt érdemes nyugalommal dolgozni és alaposan elkeverni, hogy a muffinok belseje ne legyen csomós.

4. Lépés

A vajat megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tésztához.

5. Lépés

Reszeljük le a sajtot, és keverjük el a tésztában, valamint a kiválasztott friss fűszernövényeket is.

6. Lépés

A muffin sütőformát kenjük ki vajjal, és adagoljuk bele a tésztát. Fontos, hogy ne tömjük tele az előre kikent formákat, mert a tészta még fog kelni a sütés során.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, középső polcon, 180 fokon, légkeveréses üzemmódban süssük 20-25 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új