HIRDETŐ

Forrás: Mixellany from Getty Images

Sourdough keksz

Először egy barátomnál találkoztam a kovászos kekszekkel, és azonnal beleszerettem. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig nem csak finom, de egészséges alternatívája is a kereskedelmi keksznek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 200 g Kovász Hozzáadott
  • 100 g Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 50 g Zabpehely Hozzáadott
  • 3 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Kanál Sók Hozzáadott
  • 50 ml Vizek Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverje össze az összes hozzávalót, és hagyja a tésztát kb. 15 percig pihenni, hogy a liszt megduzzadjon.

2. Lépés

Ezután lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra (minél vékonyabb, annál ropogósabb a keksz). Javaslom, hogy a tésztát nagyon vékonyra (kb. 3-5 mm) nyújtsuk ki, hogy a kekszek igazán ropogósak legyenek.

3. Lépés

Miután kinyújtotta, vágja a tésztát a kívánt formára és méretre.

4. Lépés

Ezután 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a kekszet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új