HIRDETŐ
Forrás: Mixellany from Getty Images
Sourdough keksz
Először egy barátomnál találkoztam a kovászos kekszekkel, és azonnal beleszerettem. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig nem csak finom, de egészséges alternatívája is a kereskedelmi keksznek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
- 200 g Kovász
- 100 g Teljes kiőrlésű liszt
- 50 g Zabpehely
- 3 Kanálok Olívaolaj
- 1 Kanál Sók
- 50 ml Vizek
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverje össze az összes hozzávalót, és hagyja a tésztát kb. 15 percig pihenni, hogy a liszt megduzzadjon.
2. Lépés
Ezután lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát a kívánt vastagságúra (minél vékonyabb, annál ropogósabb a keksz). Javaslom, hogy a tésztát nagyon vékonyra (kb. 3-5 mm) nyújtsuk ki, hogy a kekszek igazán ropogósak legyenek.
3. Lépés
Miután kinyújtotta, vágja a tésztát a kívánt formára és méretre.
4. Lépés
Ezután 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a kekszet.