HIRDETŐ

Forrás: Canva

Sous vide csirkemell

A sous vide a francia \vákuum alatt\ szót jelent; ez az ételek lassú, alacsony hőmérsékleten történő kíméletes főzési technikája. A csirkemell ilyen módon való elkészítését javasoljuk ebben a receptben, mely során a hús kivételesen ízletes és selymes lesz, anélkül, hogy megkeményedne vagy kiszáradna.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Fűszerek (rozmaring, kakukkfű petrezselyem) Hozzáadott
  • 4 csirkemellé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

170 perc.
1. Lépés

Keverjen össze egy kevés olívaolajat, sót, borsot és a választott fűszereket egy tálban.

2. Lépés

Dörzsölje be a csirkemelleket az olajos, fűszeres keverékkel, majd helyezze őket egy-egy vákuumzacskóba. Ha nincs vákuumfóliázó gépe, használhat zipzáras fagyasztó tasakokat is.

3. Lépés

Tegye a zacskókat a sous vide gépbe, állítson be a gépen 62°C-ot, és hagyja a húst 3 órán át főni.

4. Lépés

Miután letelt a főzési idő, vegye ki a húst a zacskóból és törölje le a felesleges nedvességet.

5. Lépés

Hevítsen fel egy serpenyőt közepes lángon, majd kevés olajjal sütse meg a húst mindkét oldalán, amíg ropogós, aranybarna kéreg nem képződik rajta.

6. Lépés

Vágja szeletekre és tálalja azonnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új