Forrás: Canva
Sous vide csirkemell
A sous vide a francia \vákuum alatt\ szót jelent; ez az ételek lassú, alacsony hőmérsékleten történő kíméletes főzési technikája. A csirkemell ilyen módon való elkészítését javasoljuk ebben a receptben, mely során a hús kivételesen ízletes és selymes lesz, anélkül, hogy megkeményedne vagy kiszáradna.
Hozzávalók
- olívaolaj
- só
- bors
- Fűszerek (rozmaring, kakukkfű petrezselyem)
- 4 csirkemellé
Eljárás
Keverjen össze egy kevés olívaolajat, sót, borsot és a választott fűszereket egy tálban.
Dörzsölje be a csirkemelleket az olajos, fűszeres keverékkel, majd helyezze őket egy-egy vákuumzacskóba. Ha nincs vákuumfóliázó gépe, használhat zipzáras fagyasztó tasakokat is.
Tegye a zacskókat a sous vide gépbe, állítson be a gépen 62°C-ot, és hagyja a húst 3 órán át főni.
Miután letelt a főzési idő, vegye ki a húst a zacskóból és törölje le a felesleges nedvességet.
Hevítsen fel egy serpenyőt közepes lángon, majd kevés olajjal sütse meg a húst mindkét oldalán, amíg ropogós, aranybarna kéreg nem képződik rajta.
Vágja szeletekre és tálalja azonnal.