:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5DNeICVvL1NYisMPayze/3c8a7b2e29910c8ef927462e4425c8.jpeg)
Forrás: yulka3ice from Getty Images Pro
Spagetti darált hússal
Hagyományos olasz spagetti bolognese receptje darált hússal.
Hozzávalók
- 400 g Spagetti
- 300 g Darált marhahús
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 400 g Paradicsompüré
- 2 EK Olajok
- só
- őrölt fekete bors
- bazsalikom
- Parmezán sajt a megszóráshoz
Eljárás
Először is készítse elő az összes szükséges hozzávalót. A darált húst ízlés szerint sózzuk meg. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket. Addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem pirul.
Adja hozzá a húst, és pirítsa meg minden oldalát. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben elveszti a szaftosságát.
Adjunk hozzá paradicsompürét és bazsalikomot ízlés szerint. Sóval és borssal fűszerezzük, és legalább 20 percig főzzük, amíg a mártás szépen besűrűsödik. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.
Főzzük meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.
A kész spagettit tálalja a hússzósszal és reszelt parmezánnal megszórva vagy friss bazsalikomlevelekkel díszítve.