Forrás: Pixabay: salahgraphic
Spagetti paradicsomszósszal
Egyszerű, de ellenállhatatlanul finom recept spagettire paradicsomszósszal. Tökéletes választás gyors ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 400 g spagetti
- 2 db gerezd fokhagyma
- 1 db The Onion
- 800 g konzerv paradicsom
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors
Eljárás
Öntsön olívaolajat serpenyőbe, majd adjon hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát. Keverje össze és pirítsa, amíg a hagyma puha és aranybarna nem lesz.
Adjon hozzá konzervált paradicsomot, bazsalikomot és oregánót. Keverje össze, fedje le és főzzön alacsony hőmérsékleten 15 percig.
Míg a szósz fő, tegyük a spagettit egy nagy fazék forró, sós vízbe. Főzzük az csomagoláson látható utasítás szerint al dente állagúra.
Szűrje le a spagettit, de hagyjon egy kis főzővizet. Adja hozzá a főzővizet és a spagettit a mártáshoz, és alaposan keverje össze, hogy az összes spagetti jól be legyen mártva a mártásba.