Forrás: SGAFotoStudio from Getty Images
Spanyol burgonyás omlett
Egy ízletes spanyol burgonyás omlett receptje, amely tökéletes vacsorára. A burgonya, a hagyma és a tojás finomra hangolt aránya adja meg ennek az ételnek az igazi, ellenállhatatlan spanyol ízt.
Hozzávalók
- 800 g Burgonya
- 1 darab The Onion
- 6 darab Tojás
- olaj a sütéshez
- só és bors
Eljárás
Hámozza meg a burgonyát, és vágja vékony szeletekre. Ez egy fontos lépés, a vékonyra szeletelt burgonya jobban átsül és puhább lesz.
Vágja a hagymát vékony szeletekre.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a burgonyát. Süssük őket, amíg megpuhulnak. Rendszeresen keverjük meg, hogy ne égjen meg.
Adjuk hozzá a hagymát a burgonyához, és pirítsuk még 5 percig.
Közben üssük fel a tojásokat egy tálba, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
A burgonyát és a hagymát lecsepegtetjük, és a tojáshoz adjuk. Keverjük jól össze.
Öntse vissza a keveréket a serpenyőbe, és kis lángon süsse meg. 10 perc elteltével óvatosan fordítsa meg az omlettet. Egy tányér segítségével először átrakhatja, majd visszateheti a serpenyőbe.
Süssük még 10 percig. Az omlettnek szilárdnak, de belül még kissé puhának kell lennie.