HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Spanyol churros házilag
A churros egy hagyományos spanyol nassolnivaló. Ízvilága leginkább a fánkra emlékeztet, jellemzően cukorral és fahéjjal ízesítik, és valamilyen édes mártásba mártogatva fogyasztják.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 21⁄2 dl víz
- 12 dkg vaj
- 2 tk cukor
- 1⁄2 tk só
- 16 dkg liszt
- 2 ks tojás
- olaj a sütéshez
- Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a vizet, vajat, cukrot és sót egy kis fazékban, lassú tűzön.
2. Lépés
Miután a vaj és a cukor felolvadt, keverjük hozzá a lisztet is, jó alaposan.
3. Lépés
Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 10-15 percig.
4. Lépés
Ezután keverjünk hozzá egy tojást, majd a tésztát tegyük habzsákba.
5. Lépés
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd egy olló segítségével 10 cm-es csíkokat vágunk a tésztából, egyenesen az olajba.
6. Lépés
A csíkokat minden oldalukon aranybarnára sütjük.
7. Lépés
Forgassuk meg az elkészült churros-t fahéjas cukorban, és azonnal tálaljuk.