HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Spanyol tortilla, más néven Tortilla de Patatas

A Spanyol tortilla, más néven Tortilla de Patatas, hogy valójában egy tojás alapú omlós omlett, melyet burgonyával és hagymával készítenek. Igazán kiváló reggeli, tízórai vagy akár könnyű vacsora is, és még hidegen is nagyszerű! Ez az egyszerű, de ízletes spanyol ételek egyik klasszikusa.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 5 nagy burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hámozd meg a burgonyákat és vágd vékony szeletekre. A hagymát is vágd vékony szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevíts fel olajat, és add hozzá a burgonyát és a hagymát. Főzd őket közepes lángon, amíg a burgonya megpuhul. Közben sózd és borsozd meg.

3. Lépés

Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a megfőtt burgonyát és hagymát. Keverd össze óvatosan.

4. Lépés

Melegíts egy kisebb serpenyőt kevés olajjal, majd öntsd bele a tojásos keveréket. Fedd le, és süsd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a tortilla alsó fele meg nem szilárdul.

5. Lépés

Fordítsd meg a tortillát egy nagy tányérral (vagy serpenyőfedővel), és süsd a másik oldalát is 5-10 percig.

6. Lépés

Szolgáld fel melegen vagy szobahőmérsékleten, szeletelve. Jól illik hozzá friss saláta vagy paradicsom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új