Forrás: Pixabay
Spanyol tortilla, más néven Tortilla de Patatas
A Spanyol tortilla, más néven Tortilla de Patatas, hogy valójában egy tojás alapú omlós omlett, melyet burgonyával és hagymával készítenek. Igazán kiváló reggeli, tízórai vagy akár könnyű vacsora is, és még hidegen is nagyszerű! Ez az egyszerű, de ízletes spanyol ételek egyik klasszikusa.
Hozzávalók
- 5 nagy burgonya
- 1 nagy vöröshagyma
- 6 tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Eljárás
Hámozd meg a burgonyákat és vágd vékony szeletekre. A hagymát is vágd vékony szeletekre.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel olajat, és add hozzá a burgonyát és a hagymát. Főzd őket közepes lángon, amíg a burgonya megpuhul. Közben sózd és borsozd meg.
Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a megfőtt burgonyát és hagymát. Keverd össze óvatosan.
Melegíts egy kisebb serpenyőt kevés olajjal, majd öntsd bele a tojásos keveréket. Fedd le, és süsd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a tortilla alsó fele meg nem szilárdul.
Fordítsd meg a tortillát egy nagy tányérral (vagy serpenyőfedővel), és süsd a másik oldalát is 5-10 percig.
Szolgáld fel melegen vagy szobahőmérsékleten, szeletelve. Jól illik hozzá friss saláta vagy paradicsom.