HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Spenótos-gombás tészta
Finom és laktató fogás, ami pofon egyszerű is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg masni tészta
- 10 dkg vaj
- só bors
- 50 dkg csiperke gomba
- 20 dkg bébi spenót
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg parmezán
- Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Először kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük. Közben 5 dkg vajat felforrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a felszeletelt gombát, megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a spenótot is.
2. Lépés
Az aszalt paradicsomot felaprítjuk és hozzáadjuk a spenótos gombához. Végül hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd az egészet levesszük a tűzről és félre tesszük.
3. Lépés
Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Hozzáöntjük a reszelt parmezánt, összekeverjük, sózzuk és borsozzuk.
4. Lépés
Összeforgatjuk a tésztával és a gombás raguval, majd petrezselyemmel megszórjuk.