HIRDETŐ

Forrás: freepik

Stíriai metélt

A Stíriai metélt egy csodálatos hagyományos magyar étel, melyet a Stíria nevű történelmi régióból ered. Ez egy egyszerű, de finom tésztaétel, tökéletes ebéd vagy gyors vacsora lehet bármikor.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 100 g reszelt sajt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 mk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet egy csipet sóval, adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze. Ha túlságosan ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Hagyjuk állni a tésztát 15 percig.

2. Lépés

Ezután nyújtsuk ki a tésztát vékony lapra és vágjuk metéltre.

3. Lépés

Egy nagy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük meg benne a metéltet. Amikor a tészta a víz felszínére jön, azonnal szűrjük le.

4. Lépés

Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát és jól keverjük össze.

5. Lépés

Végül dobjuk rá a reszelt sajtot, és alaposan keverjük össze, hogy a sajt elolvadjon a tésztán.

6. Lépés

Ízlés szerint borsozzuk és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új