Forrás: freepik
Stíriai metélt
A Stíriai metélt egy csodálatos hagyományos magyar étel, melyet a Stíria nevű történelmi régióból ered. Ez egy egyszerű, de finom tésztaétel, tökéletes ebéd vagy gyors vacsora lehet bármikor.
Hozzávalók
- 250 g liszt
- 3 ks tojás
- só
- 100 g reszelt sajt
- 100 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt bors
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
Keverjük össze a lisztet egy csipet sóval, adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze. Ha túlságosan ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Hagyjuk állni a tésztát 15 percig.
Ezután nyújtsuk ki a tésztát vékony lapra és vágjuk metéltre.
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük meg benne a metéltet. Amikor a tészta a víz felszínére jön, azonnal szűrjük le.
Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselymet. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát és jól keverjük össze.
Végül dobjuk rá a reszelt sajtot, és alaposan keverjük össze, hogy a sajt elolvadjon a tésztán.
Ízlés szerint borsozzuk és azonnal tálaljuk.