Forrás: vaaseenaaa from iStockPhotos
Strasbourgi rakott krumplival és darált hússal
A strasbourgi ragu az elzászi konyha klasszikusa, amelyet mindig lelkesen fogadnak. Eredetileg a recept a nagymamámtól származik, aki az édesanyjától örökölte. Az évek során finomítottam, és elmondhatom, hogy a német konyhában nélkülözhetetlen.
Hozzávalók
- 500 g Darált marhahús
- 4 közepes méret hagyma
- 500 g Burgonya
- 200 g Emmentáli sajt
- 200 ml Krém
- só
- bors
- szerecsendió
- 2 Tablespoon olívaolaj
Eljárás
A strasbourgi rakott recept elkészítése Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd ideje meghámozni a zöldségeket. Hámozzuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel vékonyan. Én ehhez mindig a Hokkaido julienne hámozómat használom, mert az szép vékonyra szeleteli a burgonyát.
Hámozza meg a hagymát, és vágja karikákra. Ettől néha felüvölt a szemed, de egy régi trükk a nagymamámtól mindig segít: egyszerűen tegyél egy pohár vizet a vágódeszka mellé - ez állítólag felfogja a kénes vegyületeket!
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk a darált húst morzsásra. Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a hagymakarikákat, és pirítsuk őket, amíg áttetszőek lesznek. A darált hús és a hagyma keverékét sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Reszeljük finomra a sajtot. Javaslom, hogy jó minőségű emmentáli sajtot használjunk, mivel itt az íz a döntő.
Most rétegezze az edényeket: Tegyünk egy réteg burgonyaszeletet egy tepsibe, terítsük rá a darált húst, majd szórjuk rá a sajtot. Ismételje ezt a folyamatot, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Mindig egy réteg sajttal fejezd be, hogy a ragu szép ropogós legyen a tetején.
Végül egyenletesen öntse rá a tejszínt a ragura. A tejszín biztosítja, hogy a strasbourgi ragu belülről szaftos maradjon, amíg a sütőben sül.
Most tegye a strasbourgi ragut az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg szép aranyszínű és ropogós lesz. Tálalás előtt hagyja rövid ideig hűlni. Jó étvágyat!