HIRDETŐ

Forrás: vaaseenaaa from iStockPhotos

Strasbourgi rakott krumplival és darált hússal

A strasbourgi ragu az elzászi konyha klasszikusa, amelyet mindig lelkesen fogadnak. Eredetileg a recept a nagymamámtól származik, aki az édesanyjától örökölte. Az évek során finomítottam, és elmondhatom, hogy a német konyhában nélkülözhetetlen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált marhahús Hozzáadott
  • 4 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Emmentáli sajt Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A strasbourgi rakott recept elkészítése Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd ideje meghámozni a zöldségeket. Hámozzuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel vékonyan. Én ehhez mindig a Hokkaido julienne hámozómat használom, mert az szép vékonyra szeleteli a burgonyát.

2. Lépés

Hámozza meg a hagymát, és vágja karikákra. Ettől néha felüvölt a szemed, de egy régi trükk a nagymamámtól mindig segít: egyszerűen tegyél egy pohár vizet a vágódeszka mellé - ez állítólag felfogja a kénes vegyületeket!

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk a darált húst morzsásra. Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a hagymakarikákat, és pirítsuk őket, amíg áttetszőek lesznek. A darált hús és a hagyma keverékét sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

4. Lépés

Reszeljük finomra a sajtot. Javaslom, hogy jó minőségű emmentáli sajtot használjunk, mivel itt az íz a döntő.

5. Lépés

Most rétegezze az edényeket: Tegyünk egy réteg burgonyaszeletet egy tepsibe, terítsük rá a darált húst, majd szórjuk rá a sajtot. Ismételje ezt a folyamatot, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Mindig egy réteg sajttal fejezd be, hogy a ragu szép ropogós legyen a tetején.

6. Lépés

Végül egyenletesen öntse rá a tejszínt a ragura. A tejszín biztosítja, hogy a strasbourgi ragu belülről szaftos maradjon, amíg a sütőben sül.

7. Lépés

Most tegye a strasbourgi ragut az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg szép aranyszínű és ropogós lesz. Tálalás előtt hagyja rövid ideig hűlni. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új