HIRDETŐ

Forrás: vaaseenaaa from iStockPhotos

Strasbourgi rakott krumplival és darált hússal

A strasbourgi ragu az elzászi konyha klasszikusa, amelyet mindig lelkesen fogadnak. Eredetileg a recept a nagymamámtól származik, aki az édesanyjától örökölte. Az évek során finomítottam, és elmondhatom, hogy a német konyhában nélkülözhetetlen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Darált marhahús Hozzáadott
  • 4 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 200 g Emmentáli sajt Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A strasbourgi rakott recept elkészítése Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd ideje meghámozni a zöldségeket. Hámozzuk meg a burgonyát, és szeleteljük fel vékonyan. Én ehhez mindig a Hokkaido julienne hámozómat használom, mert az szép vékonyra szeleteli a burgonyát.

2. Lépés

Hámozza meg a hagymát, és vágja karikákra. Ettől néha felüvölt a szemed, de egy régi trükk a nagymamámtól mindig segít: egyszerűen tegyél egy pohár vizet a vágódeszka mellé - ez állítólag felfogja a kénes vegyületeket!

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk a darált húst morzsásra. Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a hagymakarikákat, és pirítsuk őket, amíg áttetszőek lesznek. A darált hús és a hagyma keverékét sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

4. Lépés

Reszeljük finomra a sajtot. Javaslom, hogy jó minőségű emmentáli sajtot használjunk, mivel itt az íz a döntő.

5. Lépés

Most rétegezze az edényeket: Tegyünk egy réteg burgonyaszeletet egy tepsibe, terítsük rá a darált húst, majd szórjuk rá a sajtot. Ismételje ezt a folyamatot, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Mindig egy réteg sajttal fejezd be, hogy a ragu szép ropogós legyen a tetején.

6. Lépés

Végül egyenletesen öntse rá a tejszínt a ragura. A tejszín biztosítja, hogy a strasbourgi ragu belülről szaftos maradjon, amíg a sütőben sül.

7. Lépés

Most tegye a strasbourgi ragut az előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg szép aranyszínű és ropogós lesz. Tálalás előtt hagyja rövid ideig hűlni. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek