HIRDETŐ

Forrás: canva

Strudel

Az Almás-Mákos Strudel egy különleges osztrák eredetű desszert, amelyben az alma frissessége és a mák különleges íze egyesül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 250 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 kg alma Hozzáadott
  • 200 g darált mák Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • Zsemlemorzsa és vaj a tepsi kikenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a csipet sót, az olajat és a langyos vizet egy tálban. Gyúrjuk össze a hozzávalókat sima tésztává.

2. Lépés

A tésztát takarjuk le, és hagyjuk pihenni kb. 30 percig.

3. Lépés

A pihentetés után nyújtsuk a tésztát vékonyra, és tegyük egy lisztezett konyharuha tetejére.

4. Lépés

Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le. Az almát keverjük össze a darált mákkal, porcukorral és a fahéjjal.

5. Lépés

Az almás-mákos keveréket oszlassuk el a tésztán, majd tekerjük fel a strudelt a konyharuha segítségével.

6. Lépés

Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, és rakjuk rá a feltekert strudelt.

7. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új