Forrás: canva
Strudel
Az Almás-Mákos Strudel egy különleges osztrák eredetű desszert, amelyben az alma frissessége és a mák különleges íze egyesül.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 250 ml langyos víz
- 1 kg alma
- 200 g darált mák
- 200 g porcukor
- 1 teáskanál Fahéj
- Zsemlemorzsa és vaj a tepsi kikenéséhez
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a csipet sót, az olajat és a langyos vizet egy tálban. Gyúrjuk össze a hozzávalókat sima tésztává.
A tésztát takarjuk le, és hagyjuk pihenni kb. 30 percig.
A pihentetés után nyújtsuk a tésztát vékonyra, és tegyük egy lisztezett konyharuha tetejére.
Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le. Az almát keverjük össze a darált mákkal, porcukorral és a fahéjjal.
Az almás-mákos keveréket oszlassuk el a tésztán, majd tekerjük fel a strudelt a konyharuha segítségével.
Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, és rakjuk rá a feltekert strudelt.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 40 percig, vagy amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz.