Forrás: ballycroy for Getty Images
Sült almás torta desszert
Ez a sült almás torta egyszerre gyümölcsös és sós őszi és téli desszert, amit mindig szívesen készítek. Nemcsak a fahéj és a sült alma ízével tölti meg a házat, hanem igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt bármelyik dohányzóasztalon. A marcipán hozzáadásával a klasszikus sült almának egy teljesen új csavart adunk, ami nagyon népszerű.
Hozzávalók
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g cukor
- 150 g hideg vaj
- 1 tojás
- 4 nagy alma
- 100 g Marcipánmassza
- 50 g Apróra vágott mandula
- 1 Teáskanál Fahéj
- 2 Evőkanál méz
- 4 Evőkanál zsemlemorzsa
- Porcukor a porozáshoz
Eljárás
A sült almás lepény elkészítéséhez kezdjük a muffintésztával, a lisztet és a cukrot egy tálban összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a hideg vajat apró darabokban és a tojást. Gyúrjunk mindent sima tésztává, és hűtsük ki körülbelül 30 percre. Egy tipp tőlem: Hogy a tészta ne ragadjon, győződjön meg róla, hogy a keze és a munkafelülete jól be van lisztezve.
Közben hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházukat, és vágja őket apró darabokra. Szeretek egy kis héjat meghagyni, hogy némi textúrát adjon, de ez nem kötelező.
Keverjük össze az almadarabokat a marcipánnal, a mandulával, a fahéjjal és a mézzel, majd melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Miután a tészta pihent, lisztezett munkafelületen nyújtsa ki a tészta körülbelül kétharmadát, és béleljen ki vele egy kizsírozott szivacsos formát. A szélének magasabbnak kell lennie, mint az almatölteléknek.
Szórja meg a tészta alját zsemlemorzsával, mielőtt az almás tölteléket a tetejére terítené. A zsemlemorzsa felszívja a felesleges almalevet, és megakadályozza, hogy az alap átázzon.
Tekerjük ki a maradék tésztát, és vágjunk csíkokat a torta díszítéséhez. Süssük a tortát körülbelül 45 percig.
Hagyjuk a tortát kihűlni, mielőtt porcukorral meghintjük.
Élvezze a sült almás lepényt egy csésze kávéval vagy teával.