Forrás: from_my_point_of_view from Getty Images
Sült csirke negyedek
Sült csirke negyedek receptje, amelyek tökéletesek vasárnapi ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 4 darab Csirke negyedek
- 2 EK Olajok
- só ízlés szerint
- Fekete bors ízlés szerint
- 1 TK Fokhagymapor
- 1 TK Paprika
- 2 gallyak Rosemary
- 2 gerezd Fokhagyma
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tisztítsuk meg a csirke negyedeket, és papírtörlővel töröljük szárazra.
Ezután dörzsölje be a húst borssal, sóval, fokhagymaporral és paprikával. Mindig ügyelek arra, hogy a csirke megfelelően fűszerezve legyen - ez a titka az ízletes húsnak.
Ezután tegye át a húst egy sütőtálba, amelynek aljára a rozmaringot és a fokhagymagerezdeket helyezi. Ez lehetővé teszi, hogy a fűszernövények és a fokhagyma aromája átjárja a húst, miközben sül, és az egész ételnek csodálatos aromát ad.
Végül öntse le a húst az olajjal, és tegye a sütőbe. Süssük körülbelül másfél órán át, de ügyeljünk arra, hogy a hús ne legyen száraz. Ha van ventilátoros sütőd, mindenképpen használd - a csirke így egyenletesen átsül és szaftos lesz.