Forrás: Pixabay: Bernhard1960
Sült csirkecomb sütőzacskóban
A sült csirkecomb sütőzacskóban az egyik kedvencem. Azért szeretem, mert könnyű elkészíteni, ami nagy segítség a mindennapos teendők mellett, ráadásul a csirkecomb szaftos marad, és az egész lakás ízletes illatot áraszt.
Hozzávalók
- 4 ks csirkecomb
- 1 ks sütőzacskó
- 2 ek olaj
- só, bors pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ks citrom
Eljárás
Először is, előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Nekem a sütőm egy kicsit lassúbb, így ez nálam a főzési időből nem vesz el semmit, de mindig figyelj úgy az időzítésre, hogy beleilljen a saját sütőd ütemébe.
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd jól megtöröljük papírtörlővel. Ez a lépés különösen fontos, mert segít az olaj felszívódásában, így a bőre ropogósabb lesz.
A húsokat beledobjuk a sütőzacskóba, majd meglocsoljuk olajjal és fűszerezzük. Hozzácsepegtetünk egy kis citromlevet, megforgatjuk a húsokat, hogy a fűszerek mindenhol érjék őket. A hozzáadott fokhagyma különösen jól illik ehhez a fűszerezéshez, érdemes kipróbálni!
A zacskót lekötjük, majd behelyezzük a sütőbe. Ügyelj arra, hogy a zacskó ne érintkezzen a sütő oldalával, mert megolvadhat!
Az így előkészített csirkecombokat sütjük 60 percen át. Én általában a sütési idő felénél meg szoktam fordítani a zacskót, hogy egyenletesen süljön minden oldala.
Miután megsült, óvatosan nyissuk ki a zacskót - nagyon forró lesz! Tálaljuk a húsokat a kedvenc köretünkkel. Az én családom imádja a petrezselymes burgonyát mellé.