HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Bernhard1960

Sült csirkecomb sütőzacskóban

A sült csirkecomb sütőzacskóban az egyik kedvencem. Azért szeretem, mert könnyű elkészíteni, ami nagy segítség a mindennapos teendők mellett, ráadásul a csirkecomb szaftos marad, és az egész lakás ízletes illatot áraszt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 1 ks sütőzacskó Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Nekem a sütőm egy kicsit lassúbb, így ez nálam a főzési időből nem vesz el semmit, de mindig figyelj úgy az időzítésre, hogy beleilljen a saját sütőd ütemébe.

2. Lépés

A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd jól megtöröljük papírtörlővel. Ez a lépés különösen fontos, mert segít az olaj felszívódásában, így a bőre ropogósabb lesz.

3. Lépés

A húsokat beledobjuk a sütőzacskóba, majd meglocsoljuk olajjal és fűszerezzük. Hozzácsepegtetünk egy kis citromlevet, megforgatjuk a húsokat, hogy a fűszerek mindenhol érjék őket. A hozzáadott fokhagyma különösen jól illik ehhez a fűszerezéshez, érdemes kipróbálni!

4. Lépés

A zacskót lekötjük, majd behelyezzük a sütőbe. Ügyelj arra, hogy a zacskó ne érintkezzen a sütő oldalával, mert megolvadhat!

5. Lépés

Az így előkészített csirkecombokat sütjük 60 percen át. Én általában a sütési idő felénél meg szoktam fordítani a zacskót, hogy egyenletesen süljön minden oldala.

6. Lépés

Miután megsült, óvatosan nyissuk ki a zacskót - nagyon forró lesz! Tálaljuk a húsokat a kedvenc köretünkkel. Az én családom imádja a petrezselymes burgonyát mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új