Forrás: brebcaphotos
Sült hagyma
Mióta először elkészítettem ezt a sült hagyma receptet, azóta rendszeres részese a menünknek, legyen az hétköznapi ebéd vagy ünnepi vendégvárás.
Hozzávalók
- 4 nagy vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál tengeri só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál friss rozmaring
Eljárás
Elsőként előmelegítjük a sütőt 200 fokra, ami nagyon fontos, hogy a hagyma gyönyörűen megsülhessen.
A vöröshagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd kicsit felcsíkozzuk, de vigyázz, ne vágd túl vékonyra, hogy ne égjenek meg a sütés során.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, hogy megkönnyítsük a takarítást. Ráhelyezzük a hagymákat, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
A hagymákat megszórjuk tengeri sóval, őrölt fekete borssal és friss rozmaringgal. Ha nem kedveled a rozmaring ízét, helyettesítheted más fűszernövénnyel is, például kakukkfűvel.
A tepsit beletesszük a sütőbe és kb. 20-25 percig sütjük. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzd a hagymát, mert sütőnként változhat a pontos sütési idő.