HIRDETŐ

Forrás: brebcaphotos

Sült hagyma

Mióta először elkészítettem ezt a sült hagyma receptet, azóta rendszeres részese a menünknek, legyen az hétköznapi ebéd vagy ünnepi vendégvárás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál friss rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Elsőként előmelegítjük a sütőt 200 fokra, ami nagyon fontos, hogy a hagyma gyönyörűen megsülhessen.

2. Lépés

A vöröshagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd kicsit felcsíkozzuk, de vigyázz, ne vágd túl vékonyra, hogy ne égjenek meg a sütés során.

3. Lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, hogy megkönnyítsük a takarítást. Ráhelyezzük a hagymákat, majd meglocsoljuk olívaolajjal.

4. Lépés

A hagymákat megszórjuk tengeri sóval, őrölt fekete borssal és friss rozmaringgal. Ha nem kedveled a rozmaring ízét, helyettesítheted más fűszernövénnyel is, például kakukkfűvel.

5. Lépés

A tepsit beletesszük a sütőbe és kb. 20-25 percig sütjük. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzd a hagymát, mert sütőnként változhat a pontos sütési idő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új