HIRDETŐ

Sült kacsa

Hagyományos ebéd

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 Teljes Kiskacsa Hozzáadott
  • 1 db alma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Szerszámok Hozzáadott
  • öntözővíz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először jól mossuk meg a kacsát. Otthon mindig egészben sütjük, ezért előkészítünk egy nagyobb tepsit. A kacsát jól besózzuk (belülről is). Megmossuk az almát és egészben beletesszük a kacsa belsejébe. Nem hámozzuk meg, mert különben szétesik.

2. Lépés

Izléssel lehet megszórni (10-15 mag). A kacsát tepsiben vizet adunk hozzá. Általában körülbelül 2 cm vizet szoktam hozzáadni.

3. Lépés

Lefedjük és sütjük 1 órán keresztül 200 °C-on. Ezután megfordítjuk és sütjük egy további órán keresztül lefedve. Két óra sütés után lefedetlenül sütjük, 30 percig az egyik oldalán és 30 percig a másik oldalán.

4. Lépés

A sütés után eltávolítjuk az almát, és a kacsát knédlivel és vörös párolt káposztával szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új