HIRDETŐ
Sült kacsa
Hagyományos ebéd
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 Teljes Kiskacsa
- 1 db alma
- só
- Szerszámok
- öntözővíz
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Először jól mossuk meg a kacsát. Otthon mindig egészben sütjük, ezért előkészítünk egy nagyobb tepsit. A kacsát jól besózzuk (belülről is). Megmossuk az almát és egészben beletesszük a kacsa belsejébe. Nem hámozzuk meg, mert különben szétesik.
2. Lépés
Izléssel lehet megszórni (10-15 mag). A kacsát tepsiben vizet adunk hozzá. Általában körülbelül 2 cm vizet szoktam hozzáadni.
3. Lépés
Lefedjük és sütjük 1 órán keresztül 200 °C-on. Ezután megfordítjuk és sütjük egy további órán keresztül lefedve. Két óra sütés után lefedetlenül sütjük, 30 percig az egyik oldalán és 30 percig a másik oldalán.
4. Lépés
A sütés után eltávolítjuk az almát, és a kacsát knédlivel és vörös párolt káposztával szolgáljuk fel.