HIRDETŐ

Sült kacsa

Hagyományos ebéd

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 Teljes Kiskacsa Hozzáadott
  • 1 db alma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Szerszámok Hozzáadott
  • öntözővíz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először jól mossuk meg a kacsát. Otthon mindig egészben sütjük, ezért előkészítünk egy nagyobb tepsit. A kacsát jól besózzuk (belülről is). Megmossuk az almát és egészben beletesszük a kacsa belsejébe. Nem hámozzuk meg, mert különben szétesik.

2. Lépés

Izléssel lehet megszórni (10-15 mag). A kacsát tepsiben vizet adunk hozzá. Általában körülbelül 2 cm vizet szoktam hozzáadni.

3. Lépés

Lefedjük és sütjük 1 órán keresztül 200 °C-on. Ezután megfordítjuk és sütjük egy további órán keresztül lefedve. Két óra sütés után lefedetlenül sütjük, 30 percig az egyik oldalán és 30 percig a másik oldalán.

4. Lépés

A sütés után eltávolítjuk az almát, és a kacsát knédlivel és vörös párolt káposztával szolgáljuk fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek