Forrás: FoodStock by Canva
Sült marhahús krumplival
A sült marhahús krumplival tápláló és ízletes étel. Ideális választás családi ebédhez, amelyet minden húsimádó szeretni fog.
Hozzávalók
Marhahús
- 800 g marhahús
- 2 db The Onion
- 4 db fokhagyma
- 1 gally rozmaring
- 1 gally Kakukkfű
- 1 tk Só
- 1 tk őrölt fekete bors
Zöldség
- Burgonya
- sárgarépa
Eljárás
Tisztítsa meg a marhahúst és szárítsa meg. Ezután dörzsölje be sóval és fekete borssal.
Forrószoljuk fel egy kis olajat a serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a húst, és süsse meg minden oldalról, hogy szép barna legyen. Ezután vegye ki és tegye félre.
Adja hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát azonos serpenyőbe. Pirítsa, amíg a hagyma puha és aranybarna nem lesz.
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Hámozza meg a krumplit és a répát, vágja kisebb darabokra, majd keverje össze olívaolajjal és sóval. Egyenletesen oszlassa el őket a tepsin.
Tegye a sült marhahúst a tepsibe a krumplik közé, és szórja meg rozmaringgal és kakukkfűvel.
Tegye a tepsit a sütőbe, és süsse körülbelül egy órán át, vagy amíg a krumpli puhává válik és a hús a saját ízlése szerint sül meg.
Hagyja a húst 5–10 percig pihenni felszolgálás előtt, majd szeletelje fel. A burgonyát szolgálja fel köretként a húshoz.