HIRDETŐ

Forrás: FB: Recepty všeho druhu

Sült nyak egészben

Sült egész sertésnyak káposztával. Elkészítése kicsit időigényesebb, de az eredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 112 kg Sertésnyak egészben Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanálok Mustár Hozzáadott
  • 1 befőttesüvegek Sörök Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Fűszernövények ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Mossa meg és szárítsa meg a nyakát. Hámozzuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát. Ezután egy tálban keverje össze az olívaolajat, a fokhagymát, a mustárt, a fűszernövényeket, a sót és a borsot. Keverje össze ezt a keveréket, és készítse el a pácot.

2. Lépés

Kenje be a húst minden oldalát a páccal, és hagyja pihenni legalább egy órán át. Ha van ideje, javaslom, hogy a húst egy éjszakán át pácolja a hűtőben, még szaftosabb lesz.

3. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk a hagymát karikákra, és béleljük ki vele a tepsi alját.

4. Lépés

Tegye a sertésnyakat a hagymára, és öntse rá a sört. Ha nem szereti a sör ízét, használhat húslevest vagy vizet.

5. Lépés

Az én tippem, hogy az első 30 percben fóliával takarjuk le a húst, hogy ne égjen meg a felső réteg. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük még 90 percig.

6. Lépés

Sütés közben időnként öntse le a húst a saját levével - így a hús szaftos marad és szép aranyszínű lesz.

7. Lépés

Azt a szabályt követem, hogy minden 500 g nyakra 60 perc sütési időt számolok.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a húst 10 percig pihenni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új