Sült paradicsom télire
A sült paradicsom télire finom ízesített, sült paradicsomokat tartalmaz, amelyek hosszú ideig elfogják hozni a nyári Napot a téli asztalra. Az ízletes paradicsomokat fűszerekkel, fokhagymával és olívaolajjal sütjük, majd tartósítóval, így hosszabb ideig megőrizzük.
Hozzávalók
- 2 kg érett paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- Az ízlés szerint választott fűszerek, mint a rozmaring bazsalikom oregano
- 10 ks tartósító üveg
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Mossuk meg, majd felezzük a paradicsomokat. Helyezze a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe fölük csípő felé.
Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a választott fűszerekkel a paradicsomokat, helyezzük rájuk a felaprított fokhagymát, és locsoljuk meg őket olívaolajjal.
Süssük őket a sütőben kb. 90 percig, vagy amíg a paradicsomok szélei megpirulnak, de még nem égnek.
Amíg a paradicsomok sülnek, sterilizáljuk a tartósító üvegeket.
Amikor a paradicsomok készen vannak, hagyjuk őket kihűlni majd tömjük meg velük a tartósító üvegeket.
Csavarjuk le erősen az üvegek tetejét és hűvös, sötét helyen tároljuk őket.