HIRDETŐ

Sült paradicsom télire

A sült paradicsom télire finom ízesített, sült paradicsomokat tartalmaz, amelyek hosszú ideig elfogják hozni a nyári Napot a téli asztalra. Az ízletes paradicsomokat fűszerekkel, fokhagymával és olívaolajjal sütjük, majd tartósítóval, így hosszabb ideig megőrizzük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 2 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Az ízlés szerint választott fűszerek, mint a rozmaring bazsalikom oregano Hozzáadott
  • 10 ks tartósító üveg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Mossuk meg, majd felezzük a paradicsomokat. Helyezze a paradicsomokat sütőpapírral bélelt tepsibe fölük csípő felé.

3. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a választott fűszerekkel a paradicsomokat, helyezzük rájuk a felaprított fokhagymát, és locsoljuk meg őket olívaolajjal.

4. Lépés

Süssük őket a sütőben kb. 90 percig, vagy amíg a paradicsomok szélei megpirulnak, de még nem égnek.

5. Lépés

Amíg a paradicsomok sülnek, sterilizáljuk a tartósító üvegeket.

6. Lépés

Amikor a paradicsomok készen vannak, hagyjuk őket kihűlni majd tömjük meg velük a tartósító üvegeket.

7. Lépés

Csavarjuk le erősen az üvegek tetejét és hűvös, sötét helyen tároljuk őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új