Sült paradicsom
Paradicsomot mindenféleképpen imádom, és képes vagyok naponta kilószámra megenni. 😁 Ezek a sült változatok csodálatosak, és télen meleg, nyári estéket idéznek fel bennem. És ha arra szoktál, hogy karácsonykor ehető ajándékokat osztogass, ezek a sült paradicsomokat biztosan nagyra értékelik majd a szeretteid.
Hozzávalók
- 3 kg friss paradicsom
- 10 db gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- Kakukkfű
- só
Eljárás
A paradicsomszám szemrevaló. Ha hagyományos paradicsomunk van, negyedekre vágjuk. A kisebbeket (cseresznye) elég félig vágni, és szorosan rendezzük el őket a tepsin. Közöttük fokhagymagerezdeket teszünk, egészen a tepsi aljáig. Sózzuk, megöntözzük olajjal, a tetejére felhalmozjuk a kakukkfű ágakat (ha nincsen friss, használhatunk száradt) és 150°C-os sütőben három órán át sütjük.
A megsütött fokhagymát villával összenyomjuk, a fűszernövényeket kidobjuk és mindent kis savanyúsági üvegekbe rakunk. A paradicsomot 80°C-on 20 percig sterilizáljuk. Jó étvágyat 😋