:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/N9bFK9h6KT9lomgLjFnS/a2818aa57577b687b318afa29424a1.jpeg)
Sült paradicsom
Paradicsomot mindenféleképpen imádom, és képes vagyok naponta kilószámra megenni. 😁 Ezek a sült változatok csodálatosak, és télen meleg, nyári estéket idéznek fel bennem. És ha arra szoktál, hogy karácsonykor ehető ajándékokat osztogass, ezek a sült paradicsomokat biztosan nagyra értékelik majd a szeretteid.
Hozzávalók
- 3 kg friss paradicsom
- 10 db gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- Kakukkfű
- só
Eljárás
A paradicsomszám szemrevaló. Ha hagyományos paradicsomunk van, negyedekre vágjuk. A kisebbeket (cseresznye) elég félig vágni, és szorosan rendezzük el őket a tepsin. Közöttük fokhagymagerezdeket teszünk, egészen a tepsi aljáig. Sózzuk, megöntözzük olajjal, a tetejére felhalmozjuk a kakukkfű ágakat (ha nincsen friss, használhatunk száradt) és 150°C-os sütőben három órán át sütjük.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/N9bFK9h6KT9lomgLjFnS/82f6ddc43ee9ed31593713f2be9ecf.jpeg)
A megsütött fokhagymát villával összenyomjuk, a fűszernövényeket kidobjuk és mindent kis savanyúsági üvegekbe rakunk. A paradicsomot 80°C-on 20 percig sterilizáljuk. Jó étvágyat 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/N9bFK9h6KT9lomgLjFnS/2e619ad30a71a3a5910ebdfdbbf660.jpeg)