HIRDETŐ

Sült paradicsomszósz

Egy egyszerű, friss és ízletes sült paradicsomszósz recept, tökéletes a spagetti és egyéb tésztafélék elkészítéséhez. Gazdag ízével, természetes hozzávalóival és minimalista elkészítésével ez a szósz mindig tökéletes választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • friss bazsalikom levelek Hozzáadott
  • 5 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál fehérbor vagy almaleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál vörösborecet (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Mosd meg a paradicsomokat, vágd őket negyedekbe, és helyezd egy mély tepsire.

3. Lépés

Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, olívaolajat, sót és frissen őrölt borsot.

4. Lépés

Süsd a paradicsomokat a sütőben kb. 40 percig, vagy addig, amíg a paradicsomok kissé megpirulnak és összeroppannak.

5. Lépés

Vegyük ki a sütőből a paradicsomokat és adjunk hozzá friss bazsalikomot.

6. Lépés

Helyezze a tepsit a tűzhelyre, adj hozzá fehérbort vagy almalevet, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a folyadék nagy része elpárolog.

7. Lépés

Adj hozzá vörösborecetet, ha szereted az extra savanyúságot (ez opcionális).

8. Lépés

Ezután pürésítsd le a szószt botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá vizet vagy alaplevet, hogy a kívánt állagot elérje.

9. Lépés

Tálalása előtt ízlés szerint sózd, borsozd az ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új