HIRDETŐ

Sült paradicsomszósz

Egy egyszerű, friss és ízletes sült paradicsomszósz recept, tökéletes a spagetti és egyéb tésztafélék elkészítéséhez. Gazdag ízével, természetes hozzávalóival és minimalista elkészítésével ez a szósz mindig tökéletes választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • friss bazsalikom levelek Hozzáadott
  • 5 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál fehérbor vagy almaleves Hozzáadott
  • 1 evőkanál vörösborecet (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

2. Lépés

Mosd meg a paradicsomokat, vágd őket negyedekbe, és helyezd egy mély tepsire.

3. Lépés

Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, olívaolajat, sót és frissen őrölt borsot.

4. Lépés

Süsd a paradicsomokat a sütőben kb. 40 percig, vagy addig, amíg a paradicsomok kissé megpirulnak és összeroppannak.

5. Lépés

Vegyük ki a sütőből a paradicsomokat és adjunk hozzá friss bazsalikomot.

6. Lépés

Helyezze a tepsit a tűzhelyre, adj hozzá fehérbort vagy almalevet, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a folyadék nagy része elpárolog.

7. Lépés

Adj hozzá vörösborecetet, ha szereted az extra savanyúságot (ez opcionális).

8. Lépés

Ezután pürésítsd le a szószt botmixerrel vagy turmixgéppel. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá vizet vagy alaplevet, hogy a kívánt állagot elérje.

9. Lépés

Tálalása előtt ízlés szerint sózd, borsozd az ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek