HIRDETŐ
Forrás: angorius from Getty Images
Sült pisztráng serpenyőben
A tökéletes recept a serpenyőben sült pisztránghoz, amely fél óra alatt az asztalra kerülhet.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 2 darab Egész pisztráng
- Só, frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
- 1 darab fokhagyma
- 50 gramm Vaj
- 1 darab citrom
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a pisztrángot, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
2. Lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Óvatosan, a serpenyőnek nagyon forrónak kell lennie, hogy a pisztráng szépen bevonja, és ropogós kérget képezzen.
3. Lépés
Süsse a pisztrángot mindkét oldalán körülbelül 5 percig. Amikor a pisztráng megsült, tegye félre, és olvassza meg a vajat ugyanabban a serpenyőben.
4. Lépés
Adjuk a vajhoz a citromlevet, az összepréselt fokhagymát, és keverjük jól össze az egészet. Ecsettel kenje be ezzel a citromos vajjal a pisztrángot.