HIRDETŐ

Forrás: Monstera from Pexels

Sült pulyka

Egy finom sült pulyka receptje, amely családi összejövetelekre és ünnepségekre alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús:

  • 1 darab Sárgarépa Hozzáadott

A fűszervajhoz:

  • 134 bögre Vaj Hozzáadott
  • 212 kanalak Olívaolaj Hozzáadott
  • 5 kanalak Citromlé Hozzáadott
  • 12 kanalak Citromhéj Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott

A pulyka belsejében:

  • Só és fekete bors Hozzáadott
  • 2 darab The Onion Hozzáadott
  • 5 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Maroknyi Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 darab citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A pulykát a tálalás előtti este készítse el.

2. Lépés

Folyó víz alatt kívül-belül mossa meg. Ezután szárítsa meg egy konyharuhával.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze a fűszervaj hozzávalóit.

4. Lépés

Kézzel kenje szét a vajat a pulyka felületén.

5. Lépés

Helyezze a pulykát egy nagy, alacsony tepsibe.

6. Lépés

Sózza és borsozza a pulyka belsejét, és dörzsölje be a belsejét a belsejéhez való hozzávalókkal.

7. Lépés

Kösse össze a pulykacombokat konyhai zsineggel. Szúrjon egy főzőhőmérőt a combok aljába alulról.

8. Lépés

Fedjük le a pulykát fóliával, és 100 fokon legalább 8 órán át süssük.

9. Lépés

Reggel fedje le a pulykát, és süsse egy órán át 200°C-on. A hőmérőnek a sütési idő végén körülbelül 76 °C-ot kell mutatnia.

10. Lépés

Miután kivettük a sütőből, ismét letakarjuk a pulykát fóliával, és további 25 percig pihentetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új