Forrás: Monstera from Pexels
Sült pulyka
Egy finom sült pulyka receptje, amely családi összejövetelekre és ünnepségekre alkalmas.
Hozzávalók
Hús:
- 1 darab Sárgarépa
A fűszervajhoz:
- 13⁄4 bögre Vaj
- 21⁄2 kanalak Olívaolaj
- 5 kanalak Citromlé
- 1⁄2 kanalak Citromhéj
- 5 szegfűszeg Fokhagyma
- Só, fekete bors
A pulyka belsejében:
- Só és fekete bors
- 2 darab The Onion
- 5 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Maroknyi Petrezselyem
- 1 darab citrom
Eljárás
A pulykát a tálalás előtti este készítse el.
Folyó víz alatt kívül-belül mossa meg. Ezután szárítsa meg egy konyharuhával.
Egy tálban keverjük össze a fűszervaj hozzávalóit.
Kézzel kenje szét a vajat a pulyka felületén.
Helyezze a pulykát egy nagy, alacsony tepsibe.
Sózza és borsozza a pulyka belsejét, és dörzsölje be a belsejét a belsejéhez való hozzávalókkal.
Kösse össze a pulykacombokat konyhai zsineggel. Szúrjon egy főzőhőmérőt a combok aljába alulról.
Fedjük le a pulykát fóliával, és 100 fokon legalább 8 órán át süssük.
Reggel fedje le a pulykát, és süsse egy órán át 200°C-on. A hőmérőnek a sütési idő végén körülbelül 76 °C-ot kell mutatnia.
Miután kivettük a sütőből, ismét letakarjuk a pulykát fóliával, és további 25 percig pihentetjük.