HIRDETŐ
Forrás: arfo from Getty Images
Sült sertéscsülök
Ez a sült sertéscsülök rendkívül zamatos, gyönyörű aranyszínű és csodálatos aromájú.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 lábszárak Sertéshús
- 1 liter Sörök
- 4 fogak Fokhagyma
- só, bors
- Majoránna
HIRDETŐ
Eljárás
180 perc.
1. Lépés
A sertéscsülköt alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük, és a bőrét keresztben bevágjuk.
2. Lépés
Hámozza meg és aprítsa fel a fokhagymát, majd keverje össze a borssal, a sóval és a majoránnával. Dörzsölje be ezzel a keverékkel a sertéscsülköt. Nagyon fontos, hogy a csülök bőrét alaposan bevágjuk, így a fűszerek jobban behatolnak a húsba, és a bőr ropogós lesz.
3. Lépés
Tegye a sertéscsülköt egy tűzálló tálba, és öntse rá a sört. Tegye a csülköt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe. Még jobb, ha 12 órán át pácoljuk.
4. Lépés
Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 2,5-3 órán át sütjük a lábszárakat. Időnként öntsük le őket az edényből származó sörrel.