HIRDETŐ

Forrás: Claudio Caridi from Getty Images

Sült sertéshús burgonyával

Ízletes ebéd vagy vacsora sertéssült burgonyával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Sertéshús Hozzáadott
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • friss rozmaring Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Vágja a sertéshúst egyenletes méretű darabokra. Dörzsölje be a húst olajjal, szórja meg sóval, borssal és rozmaringgal.

2. Lépés

Hámozza meg a burgonyát, és vágja a hússal megegyező méretűre.

3. Lépés

Keverje össze a húst és a burgonyát is egy tálban, hogy minden hozzávaló egyesüljön.

4. Lépés

Készítsen elő egy sütőedényt, öntsön bele egy kevés olajat, és terítse szét a húst és a burgonyát úgy, hogy véletlenszerűen keveredjenek.

5. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 200°C-on körülbelül másfél órán át, vagy amíg a burgonya megpuhul és ropogós lesz, a hús pedig jól átsül.

6. Lépés

Miután kivette a sütőből, tálalás előtt 5 percig hagyja pihenni a sertéshúst. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a húsban megmaradjon a szaft.

7. Lépés

Ez az étel tálalható sült burgonyával vagy főtt burgonyával keverve is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új