Forrás: Claudio Caridi from Getty Images
Sült sertéshús burgonyával
Ízletes ebéd vagy vacsora sertéssült burgonyával.
Hozzávalók
- 1 kg Sertéshús
- 1 kg Burgonya
- 4 gerezd Fokhagyma
- friss rozmaring
- olaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
Eljárás
Vágja a sertéshúst egyenletes méretű darabokra. Dörzsölje be a húst olajjal, szórja meg sóval, borssal és rozmaringgal.
Hámozza meg a burgonyát, és vágja a hússal megegyező méretűre.
Keverje össze a húst és a burgonyát is egy tálban, hogy minden hozzávaló egyesüljön.
Készítsen elő egy sütőedényt, öntsön bele egy kevés olajat, és terítse szét a húst és a burgonyát úgy, hogy véletlenszerűen keveredjenek.
Süssük előmelegített sütőben 200°C-on körülbelül másfél órán át, vagy amíg a burgonya megpuhul és ropogós lesz, a hús pedig jól átsül.
Miután kivette a sütőből, tálalás előtt 5 percig hagyja pihenni a sertéshúst. Ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a húsban megmaradjon a szaft.
Ez az étel tálalható sült burgonyával vagy főtt burgonyával keverve is.