Forrás: Mykola Lunov from Canva
Sült sertésnyak édesburgonyával
A sült sertésnyak édesburgonyával egy olyan étel, amelyet gyakran készítek családi összejövetelekre. A szaftos sertésnyakhoz egy jellegzetes ízekkel teli páclé a kedvencem. A rozmaringgal kiegészített édesburgonya pedig tökéletes kiegészítője. Készítse el ezt a különleges ételt szeretteinek, imádni fogják!
Hozzávalók
- 1 kg Nyakak
- 1 kg édesburgonya
- 4 fogak Fokhagyma
- 3 gallyak friss rozmaring
- 2 kanalak Mustár
- 2 kanalak méz
- Egy citrom leve
- só és bors ízlés szerint
- Sütőolaj
Eljárás
Kezdje a pác elkészítésével. Keverjük össze a préselt fokhagymát, a mustárt, a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot egy tálban. Dörzsölje be ezzel a páccal a sertésnyakat. Hagyja legalább egy órát állni, de ha van ideje, hagyja a hűtőben egy éjszakán át - a hús még finomabb lesz.
Ezután egy felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalról szép aranyszínűre sütjük a sertésnyakat. Ezután tegyük át egy tűzálló tálba.
Az édesburgonyát meghámozzuk, durván felkockázzuk, megszórjuk rozmaringgal, sóval és borssal, és meglocsoljuk olajjal.
Rendezzük el a burgonyát a sertésnyak körül. Süssük 180 fokon kb. 1 órán át, amíg a hús megpuhul és szaftos lesz, a burgonya pedig megbarnul.
Forrón tálaljuk, lehetőleg friss salátával.