HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Sült sertésnyak édesburgonyával

A sült sertésnyak édesburgonyával egy olyan étel, amelyet gyakran készítek családi összejövetelekre. A szaftos sertésnyakhoz egy jellegzetes ízekkel teli páclé a kedvencem. A rozmaringgal kiegészített édesburgonya pedig tökéletes kiegészítője. Készítse el ezt a különleges ételt szeretteinek, imádni fogják!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Nyakak Hozzáadott
  • 1 kg édesburgonya Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 gallyak friss rozmaring Hozzáadott
  • 2 kanalak Mustár Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje a pác elkészítésével. Keverjük össze a préselt fokhagymát, a mustárt, a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot egy tálban. Dörzsölje be ezzel a páccal a sertésnyakat. Hagyja legalább egy órát állni, de ha van ideje, hagyja a hűtőben egy éjszakán át - a hús még finomabb lesz.

2. Lépés

Ezután egy felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalról szép aranyszínűre sütjük a sertésnyakat. Ezután tegyük át egy tűzálló tálba.

3. Lépés

Az édesburgonyát meghámozzuk, durván felkockázzuk, megszórjuk rozmaringgal, sóval és borssal, és meglocsoljuk olajjal.

4. Lépés

Rendezzük el a burgonyát a sertésnyak körül. Süssük 180 fokon kb. 1 órán át, amíg a hús megpuhul és szaftos lesz, a burgonya pedig megbarnul.

5. Lépés

Forrón tálaljuk, lehetőleg friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek