HIRDETŐ

Forrás: Mykola Lunov from Canva

Sült sertésnyak édesburgonyával

A sült sertésnyak édesburgonyával egy olyan étel, amelyet gyakran készítek családi összejövetelekre. A szaftos sertésnyakhoz egy jellegzetes ízekkel teli páclé a kedvencem. A rozmaringgal kiegészített édesburgonya pedig tökéletes kiegészítője. Készítse el ezt a különleges ételt szeretteinek, imádni fogják!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Nyakak Hozzáadott
  • 1 kg édesburgonya Hozzáadott
  • 4 fogak Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 gallyak friss rozmaring Hozzáadott
  • 2 kanalak Mustár Hozzáadott
  • 2 kanalak méz Hozzáadott
  • Egy citrom leve Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Sütőolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdje a pác elkészítésével. Keverjük össze a préselt fokhagymát, a mustárt, a mézet, a citromlevet, a sót és a borsot egy tálban. Dörzsölje be ezzel a páccal a sertésnyakat. Hagyja legalább egy órát állni, de ha van ideje, hagyja a hűtőben egy éjszakán át - a hús még finomabb lesz.

2. Lépés

Ezután egy felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalról szép aranyszínűre sütjük a sertésnyakat. Ezután tegyük át egy tűzálló tálba.

3. Lépés

Az édesburgonyát meghámozzuk, durván felkockázzuk, megszórjuk rozmaringgal, sóval és borssal, és meglocsoljuk olajjal.

4. Lépés

Rendezzük el a burgonyát a sertésnyak körül. Süssük 180 fokon kb. 1 órán át, amíg a hús megpuhul és szaftos lesz, a burgonya pedig megbarnul.

5. Lépés

Forrón tálaljuk, lehetőleg friss salátával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új