Forrás: margouillatphotos from Getty Images
Sült tészta gombával
A sült tészta gombával és tejszínnel ideális családi ebédhez vagy vacsorához. A tejszínes szósz, a ropogós felület és az aromás hermelin kombinációja fokozza a sült gomba és a tészta ízét.
Hozzávalók
- 500 g Gomba
- 350 g Tészta (penne vagy fusilli)
- 2 The Onion
- 3 Szegfűszeg Fokhagyma
- 200 g Főzőtejszín
- 200 g Reszelt sajt (szerecsendió vagy gouda)
- 2 Kanálok apróra vágott petrezselyem
- 1 Hermelin
- olívaolaj
- só és bors
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a gombát, a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk, amíg a gomba aranyszínűvé, a hagyma pedig üvegessé nem válik. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Közben a tésztát főzzük al dente a csomagolás utasításai szerint. Szűrjük le, és adjuk a serpenyőbe a gombával együtt.
Adjuk hozzá a tejszínt és a sajt felét. Jól keverjük össze, hogy a tészta bevonja a mártást.
Öntse a tésztakeveréket a tepsibe. Szórjuk meg a maradék sajttal és az apróra vágott hermelinszállal.
Süssük a sütőben kb. 20 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára sül és a tetején buborékos lesz.
Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!