HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos from Getty Images

Sült tészta gombával

A sült tészta gombával és tejszínnel ideális családi ebédhez vagy vacsorához. A tejszínes szósz, a ropogós felület és az aromás hermelin kombinációja fokozza a sült gomba és a tészta ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Gomba Hozzáadott
  • 350 g Tészta (penne vagy fusilli) Hozzáadott
  • 2 The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g Főzőtejszín Hozzáadott
  • 200 g Reszelt sajt (szerecsendió vagy gouda) Hozzáadott
  • 2 Kanálok apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Hermelin Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a gombát, a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk, amíg a gomba aranyszínűvé, a hagyma pedig üvegessé nem válik. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

3. Lépés

Közben a tésztát főzzük al dente a csomagolás utasításai szerint. Szűrjük le, és adjuk a serpenyőbe a gombával együtt.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt és a sajt felét. Jól keverjük össze, hogy a tészta bevonja a mártást.

5. Lépés

Öntse a tésztakeveréket a tepsibe. Szórjuk meg a maradék sajttal és az apróra vágott hermelinszállal.

6. Lépés

Süssük a sütőben kb. 20 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára sül és a tetején buborékos lesz.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új