HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos from Getty Images

Sült tészta gombával

A sült tészta gombával és tejszínnel ideális családi ebédhez vagy vacsorához. A tejszínes szósz, a ropogós felület és az aromás hermelin kombinációja fokozza a sült gomba és a tészta ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Gomba Hozzáadott
  • 350 g Tészta (penne vagy fusilli) Hozzáadott
  • 2 The Onion Hozzáadott
  • 3 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g Főzőtejszín Hozzáadott
  • 200 g Reszelt sajt (szerecsendió vagy gouda) Hozzáadott
  • 2 Kanálok apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Hermelin Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a gombát, a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk, amíg a gomba aranyszínűvé, a hagyma pedig üvegessé nem válik. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

3. Lépés

Közben a tésztát főzzük al dente a csomagolás utasításai szerint. Szűrjük le, és adjuk a serpenyőbe a gombával együtt.

4. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt és a sajt felét. Jól keverjük össze, hogy a tészta bevonja a mártást.

5. Lépés

Öntse a tésztakeveréket a tepsibe. Szórjuk meg a maradék sajttal és az apróra vágott hermelinszállal.

6. Lépés

Süssük a sütőben kb. 20 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára sül és a tetején buborékos lesz.

7. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek