Sültetlen kókuszos szeletek áfonyaréteggel
Ez bombanagyszerű volt. Sültetlen, nagy adag kókusszal, friss gyümölcsrétet hozzáadva és csokoládé öntettel bevonva.
Hozzávalók
1. réteg
- 80 zabpehely
- 10 g kakaó
- 10 g Nem kell csokoládés fehérje
- 20 g Kókuszliszt
- 10 g Méz
- 10 g olvasztott kókuszolaj
- 60 g banán
- 20 g A konzervkókusztej folyékony része
2. réteg
- 100 g kókuszreszelék
- 130 Kókusztej szilárd része
- 20 g Kokosztej folyékony része
- 10 g kókuszolaj
- 30 g Méz
- 30 g Fehérjére nincs szükség
3. réteg
- 150 g Fagyasztott áfonya ml vizet nyugodtan lehet más fagyasztott gyümölcs például málna
- 15 g Arany kobak (por)
- Méz
- áfonyás flavdrops vagy édesítőszer ízlés szerint
4. réteg
- 100 g Forró csokoládé
- 30 ml tej
Eljárás
Ehhez a recepthez konzervált kókusztejet fogunk használni. A sütés előtti éjszakán tegye a hűtőbe. Nyitáskor vegye ki a kemény részét. Nálam 130g jött ki 😊
1. réteg: A pelyheket, kakaót, lisztet és fehérjét összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és turmixoljuk, amíg a hozzávalók össze nem állnak. Kézzel is átkeverhetjük őket, majd a sütőpapírral bélelt forma aljára nyomjuk.
2. réteg: Kókuszt, kókuszolajat, mézet és proteinport keverjünk össze. Én aprítót használtam. Addig kevertem, amíg kompakt masszává nem alakult. A keveréket egy tálba tettem kókusztejjel és összekevertem egy egységes kókuszmasszává. Ráhalmoztam az első részre és betettem a hűtőbe.
3. réteg: A fekete áfonyát vízzel és édesítőszerrel főzzük. Ezután merülőmixerrel turmixoljuk. Újra visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk az arany kalászt, vizben elkeverve, és folyamatos keverés közben a keveréket sűrűsödésig főzzük. Ezután hagyjuk részben lehűlni. A lehűlt keveréket a kókusz rétegre kenjük és 2 órára a fagyasztóba helyezzük.
4. réteg: Olvasszuk fel a csokoládét a mikrohullámú sütőben, majd kenjük el a tortán. Tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.