Sültmentes savanyútejszíntorta
Ez a sültmentes savanyútejszíntorta egy egyszerű, ínycsiklandó édesség, mely számos különböző módon és ízben elkészíthető. Tökéletes, amikor nincs időd órákat tölteni a konyhában sütésekre, de mégis vágyod a friss, édes ízeket, vagy ha vendégeket vársz.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 200 g hosszú kekszek
- 250 g Kerek piskóták
- 1 konzerva Narancs
Krém
- 750 g tejföl
- 500 g Finom túró
- 200 g fehér joghurt
- 2 csomagok Vaníliás cukor
- 60 g porcukor
Narancs máz
- 500 ml narancslé
- 1 Csomag Arany kobak (por)
- 2 EK Méz
Eljárás
A krémhez összekeverjük az összes hozzávalót. A konzerv narancsot kisebb darabokra vágjuk. Az űrlap aljára kerek piskótákat helyezünk. Megöntjük őket a konzerv lével és rákenjük a krém egy rétegét. Az oldalára hosszú piskótákat helyezünk. A krémre újra rátesszük a piskótákat. Rájuk tesszük a narancsok felét és újra egy adag krémet. Újra rétegezzük a piskótákat és a narancsok másik felét. A tetejére kenjük a maradék krémet. Elhelyezzük a hűtőben.
Aritsukusban (kb. 150ml) összekeverjük az arany kalászot. A mézzel és a maradék gyümölcslével együtt egy fazékba öntjük és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kissé kihűlni. Ezután a kész tortára öntjük és hagyjuk megdermedni a hűtőben, ideális esetben az éjszaka folyamán.